Запознайте се с най-високата жена в света (ВИДЕО)


Запознайте се с най-високата жена в света (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

С височината си от 2 метра и 15 сантиметра туркинята Румейса Гелги винаги се е откроявала от другите. Сега официално е призната за най-високата жена в света и иска да използва този рекорд, за да популяризира различията.

24-годишната жена, която тази седмица беше призната за най-високата жива жена в света от книгата на рекордите на Гинес, е родена със синдром на Уивър - рядко генетично заболяване, което причинява бърз растеж, редом с други аномалии.

"Да бъдеш различен не е толкова лошо, колкото си мислите. Това може да ти донесе неочакван успех", каза Гелги пред репортери. Това е нейният втори световен рекорд, след като беше обявена от Гинес за най-високата жива тийнейджърка през 2014 г. Гелги, която обикновено се придвижва с инвалидна количка, се надява да използва титлата си за повишаване на осведомеността за редки генетични заболявания като нейното.

"Аз лично смятам, че различията и други характеристики, които изглеждат като недостатъци, могат да бъдат превърнати в предимства, ако го искате и положите усилия за това. Точно това съм се опитвала да правя винаги", сподели Гелги. Най-високият мъж в света - Султан Кьосен, който е висок 2 метра 51 сантиметра, също е от Турция. Гелги казва, че се надява един ден да се срещне лично с него.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама