Защо да си вземете куче: 5 страхотни причини


Защо да си вземете куче: 5 страхотни причини
Снимка: iStock

Кучето е пръв приятел на човека и може не само да разнообрази живота му, но и да го направи по-хубав. Ето защо да си вземете такъв домашен любимец.

Приятел

Кучето винаги ще бъде с вас, каквото и да се случи. То тихо ще ви слуша и ще ви развесели, щастливо облизвайки лицето ви.

Антидепресант

Кучетата са генератори на любов и радост. Те няма да ви позволят да скучаете и да мислите за лоши неща и ще ви стоплят с любов. Подобна комуникация ще облекчи стреса и нервното напрежение.

Лекар

Комуникацията с кучета има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система на човека, както и върху емоционалното състояние. Има дори специален метод за лечение и рехабилитация с помощта на кучета - канистерапия.

Треньор

Кучето няма да ви позволи да скучаете, защото всеки ден се нуждае от активни разходки и игри. Така винаги ще бъдете весели и здрави.

Организатор

Кучето е голяма отговорност. То трябва да бъде нахранно навреме, изведено на разходки, образовано и водено при ветеринарен лекар. Всичко това ще помогне на собственика да бъде в добра форма, да стане по-отговорен и внимателен, както и да организира ежедневието му.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама