Защо Дубай е предпочитана дестинация за българите?


Защо Дубай е предпочитана дестинация за българите?
Снимка: iStock/Guliver

Величествените, лъскави небостъргачи, модерните сгради, впечатляващите плажове, изисканите вечери, добрите условия в хотелите, изгодното пазаруване и силните емоции правят Дубай предпочитана дестинация за българите.

Дубай е мечтана дестинация за туристите от цял свят и особено привлекателна за българите. В града има специална енергия и атмосфера, които ще ви накарат да изследвате колкото се може повече от него. Това е град, който заслужава да му обърнете специално внимание и да посетите най-атрактивните забележителности за туристите.

Пролетта е идеалният период от годината, когато можете да осъществите мечтаната почивка. През лятото температурите са много високи и е възможно да ви бъде твърде горещо. А през зимата вероятно нямате ваканционно настроение. Ето защо Великден и майските празници са чудесен повод да си подарите нещо наистина впечатляващо и да стегнете багажа за едно вълнуващо пътешествие.

Какво прави Дубай толкова специален?

В Дубай не рискувате, що се отнася до вероятността за дъждовно време, защото едва ли има друго място в света, където слънцето да грее толкова много. Спокойно можете да вземете децата си, защото в по-големите хотели има достатъчно забавления за тях. Навсякъде има обособени зони за игра, дори в търговските центрове и то с безплатен надзор.

Дубай е предпочитан от хора на всякакви възрасти, които търсят лукс и екзотика в една спокойна и безопасна атмосфера. Красивите хотели, фините пясъчни плажове, високите температури, усещането за сигурност, което преобладава навсякъде, правят града идеална среда за почивка.

Освен това, Дубай е търговската столица на Близкия изток. Моловете буквално засенчват всичко. Можете да се забавлявате и пазарувате с часове. Тук се намира и най-големият търговски център в Дубай Dubai Mall.

Ако сте ценители на добрата кухня, ще останете приятно изненадани от ресторантите в Дубай. Градът е истински рай за гастрономите. Очаква ви голям избор от атрактивни ресторанти, креативни барове с изключителни гледки, клубове със световноизвестни диджеи.

Можете да опитате всичко - от традиционните ястия до интернационалната кухня. В града има и много улична храна, вдъхновена от различни кухни и култури. Националното ястие е шаурма - плоски питки, пълни с месо, зеленчуци на скара и тахан. Хумусът, фурмите, сладкишите с мед и ядки, салатите фатуш и табуле са сред типичните дубайски ястия.

Дубай ще отговори на всичките ви очаквания и буквално няма да искате да си тръгнете. А какъв по-специален повод да си подарите незабравима ваканция от Великден и майските празници? Възползвайте се от предложението на "Екзотик Холидей" за екскурзия до Дубай от 30.04. до 05.05.21 г. или от 05.05. до 10.05.21г. с директен полет.

По време на почивката си ще се запознаете с историята и културата на мегаполиса с екскурзоводи на български език, ще посетите най-атрактивните забележителности, ще видите най-необичайните небостъргачи в света и дори най-високата сграда, строена някога. Ще изпитате удоволствието да вечеряте на традиционната арабска лодка доу, да се включите в допълнителни екскурзии, да се излежавате на едни от най-красивите плажове в света. А ако сте авантюристично настроени, ще можете да се включите в сафари из пустинята и да вечеряте под открито небе в бедуинския лагер, да нарисуват ръцете ви с къна и да пушите наргиле.

Очаква ви едно наистина незабравимо пътешествие в Перлата на Близкия изток, което ще изпълни всичките ви сетива с красота, емоции и фантастични преживявания.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама