Защо опитните домакини никога не хвърлят водата, в която са варили паста


Защо опитните домакини никога не хвърлят водата, в която са варили паста
Снимка: iStock/Guliver

Обичате ли паста? А какво правите след като сварите любимите си спагети или макарони? Много жени тръгват смело към тоалетната чиния, за да изхвърлят водата от тенджерата. Истината е, че това съвсем не е добра идея –нито за канализацията, нито за водата, която сама по себе си е ценна, особено в Италия. Нещо повече - тя може да ви свърши доста работа, стига да знаете как да я изпозлвате. 

1. За приготвянето на сос

Водата, в която е варена пастата, е идеалната основа за приготвянето на сос, защото съдържа нишесте, благодарение на което с лекота ще постигнете копринено гладка текстура.

2. Течност за миене на съдове

Да, тази вода изглежда мръсна, но всъщност нишестето в нея действа като почистващ агент. То разтваря мръсотията върху чиниите и тиганите.

3. Тор за цветя

Водата от пастата е полезна за стайните растения, защото има хранителни елементи. Разбира се, преди да полеете цветята, тя трябва да се охлади. И е още по-добре, ако в нея няма сол.

4. Маска за коса

Със сигурност сте чували за ползите от оризовата вода. Ако на косата ви липсва блясък, използвайте водата от пастата. Навлажнете с нея косата си, изчакайте няколко минути и след това измийте с шампоан, както обикновено. Косата моментално ще възвърне блясъка и мекотата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама