Защо опитните домакини винаги готвят киселото зеле с мед?


Защо опитните домакини винаги готвят киселото зеле с мед?
Снимка: iStock

Киселото зеле се консумира предимно като салата в есенно-зимния период. Но също така то присъства и в състава на много ястия. И в двата случая освен с приятен вкус, то се отличава и със свойството си да укрепва имунната система.

Но само опитните домакини знаят един малък трик и го прилагат всеки път, когато готвят зеле. Вероятно това ще ви се стори странно, но след като научите каква е причината и вие ще започнете да го правите и вие.

Защо опитните домакини слагат мед в киселото зеле?

На пръв поглед може да изглежда, че характерният вкус на киселото зеле ще се промени, ако към него се добави мед. Но истината е, че ще се случи точно обратното - медът може да подобри вкуса на абсолютно всяко ястие.

Но дори домакините, които готвят зелето по този начин не знаят, че има още една причина към него да се добавя малко количество от пчелния продукт.

Използването на мед позволява да запазите цвета на готовото кисело зеле. За постигане на този резултат е достатъчно да използвате само една лъжица мед.

Останалата част от рецептата не е необходимо да се променя.

Много хора консумират мед за укрепване на имунната система и бързо възстановяване от настинка, тъй като той потиска активността на патогенната флора.

Именно това негово качество е причината някои домакини да го добавят не само при готвенето, но и при ферментацията на кисело зеле. Пчелният продукт съдейства за увеличаване срока на годност на туршията по естествен начин, без използването на вредни химически добавки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама