Защо се слага коричка хляб в тенджерата, в която варите цвекло


Защо се слага коричка хляб в тенджерата, в която варите цвекло
Снимка: iStock/Guliver

Много домакини избягват приготвянето на ястия с цвекло. Факт е, че е необходима по-продължителна обработка на този зеленчук (около два часа). Освен това има още един минус - неприятната миризма, която се усеща не само в кухнята, но и в целия апартамент.

Но опитните домакини са запознати с няколко трика, които ефективно разрешават тези проблеми. Благодарение на тях те успяват не само да ускорят варенето, но и да намалят до минимум разпространението на не особено приятна миризма по време на готвене.

Като начало цвеклото се измива добре. Не е нужно да отстранявате опашката или да го белите. Можете просто да го измиете под течаща вода или да използвате четка, за да сте сигурни, че сте го почистили добре. След това пристъпете към кулинарната обработка.

За да намалите наполовина времето за приготвяне на цвеклото, достатъчно е първо да доведе водата до кипене и едва след това да поставите зеленчука в нея.

С цел запазване на наситения цвят на цвеклото, можете да добавите една чаена лъжичка захар или половин лъжица оцет.

За да се неутрализира неприятната миризма, поставете коричка черен хляб във водата, в която се вари цвеклото.

След като зеленчукът достигне кулинарна готовност, веднага го поставете в студена вода. По този начин се подобряват не само вкусовите му качества, но и беленето му е по-лесно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама