Защо се връщаме уморени от отпуск?


Защо се връщаме уморени от отпуск?
Снимка: iStock

Ако сте от хората, които се връщат от отпуск депресирани, не сте единствени. Това е така, защото отпуските са кратки и защото през това време се опитвате да свършите много неща. Всеки натоварва почивката си с големи очаквания и това създава място за разочарования.

Няма формула колко дълго да почива човек, за да се отмори, защото това е индивидуално и зависи от динамиката му на живот или биологичния му часовник. Добре е човек да почива 4 седмици. Така ще имаме една седмица за преход към състояние на почиване, две седмици истинско почиване и около седмица за психическа подготовка за работата.

Ние разчитаме единствено на голямата отпуска, за да почиваме, което е грешно. Добре е да почивате пълноценно също в събота и неделя. Не е необходимо да правите големи пътувания, достатъчно е да се занимавате с неща, които са ви приятни. Прекрасно разтоварвате психиката си, когато просто сменяте дейности, които обичате и умеете да правите. На работа не мислете за почивка и на почивка — за работа. Това ще ви изиграе лоша шега.

В края на дълга почивка са ни нужни около два дни, за да се настроим в работен режим и, ако предвидим това, може работната ни седмица да е по-кратка и така по-бързо да дойде уикендът.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама