Бойко Кръстанов: Винаги вкарваш част от себе си в ролята


Бойко Кръстанов: Винаги вкарваш част от себе си в ролята
Снимка: Павел Червенков

Познавате добре Бойко Кръстанов в ролите му от "Стъклен дом", "Под прикритие", спектакъла "Петел", а вече и в тази на Гомес в новия сериал "Съни Бийч". В театъра: "Възвишение", "Пияните", "Празникът" и много други. 

Проверете по-долу, в нашия разговор с него, дали го познавате и като човек: каква глава е получил от зрителка в Канада, в кои жени от телевизора е бил влюбен като дете, коя е най-чичевската му черта и дали ползва пощенски гълъби:

В каква степен в ролите играеш себе си и доколко някакви съвсем различни характери? 

От една страна, винаги вкарваш част от себе си, винаги трябва да запазиш частица истина. Най-интересното на тази професия обаче е да пресъздадеш достоверно друг човек, който не си ти, малко или много се стремя да правя това винаги.

Макар и вече с немалко опит зад гърба си, ти си млад актьор. Кое е по-специфично и трудно за младите актьори?

Опитът е нещо основно за актьора. И житейският, и сценичният. Когато си по-млад, често не си смел в решенията, които взимаш в работата си. Несигурен си. Поне така беше при мен. Сега чувствам, че по-решително мога да изляза от комфортната си зона и да опитвам нови неща.

Най-голямото предимство и съответно недостатък на младите актьори в България? 

Предимството е, че стъпват на раменете на силна театрална школа, могат да черпят опит от големи творци. Недостатъкът е, че трябва да работят в една система, която е малко или много затворена. На мнение съм, че съществуващата практика всеки театър да има собствена трупа трябва да се преустанови. Или поне да остане само в по-големите градове, в областните центрове. И тези областни центрове да отговарят за целия регион. В България има прекалено много професионални трупи.

Има ли "казармени" моменти в театъра, старите кучета тормозят ли новите? 

По-скоро не съм се сблъсквал с нещо такова. Предполагам, си зависи от теб. Ясно е, че като влезеш в гримьорната за пръв път, най-напред трябва да питаш къде е свободно и след това да се настаниш. Тия неща не се и коментират даже.

Би ли споделил специфични думи, лафчета, типични само за актьорския бранш? 

Предполагам, не знаете какво е "въртак", "мизансцен", "практикабъл", какво са "парове" и "душове", какво наричаме "италианско" въртене? (смее се)

 

НАУЧЕТЕ ТУК КАКВО ТОЧНО ОЗНАЧАВАТ ТЕЗИ ДУМИ

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама