Мъжете и техните майки - една безкрайна сага


Мъжете и техните майки - една безкрайна сага
Снимка: iStock/Guliver

"Обичам го, но той живее с майка си" - изречение, което много често може да бъде чуто в женска компания. Казано от жена, която има връзка с мъж, но го има и факторът "майка". Точно до нея, рамо до рамо, стоят нейните приятелки, които гледат невярващо и не могат да си представят зрял мъж да живее с майка си. После същите тези жени се прибират в домовете си - при своите майки.

В различните страни има и различни порядки, които обществото спазва. Например в Германия, според различни проучвания, един човек напуска родния си дом на 19 години. В България тази възраст е много по-голяма. Тук въпросът може да бъде свързан с невъзможността за изнасяне на друго място или с невъзможността за реализация.

Жените обаче не разсъждават така. Дори те да живеят с родителите си. Дори да нямат намерение да се изнасят, а бащите им да им сменят гумите, докато майките им гладят дрехите, те все още не могат да проумеят варианта мъж да живее с родителите си. Това се превръща в негативна точна номер едно, когато го разберат и дори причина за край на връзката. Без значение от любовта, без значение от чувствата.

Тук причините са много и различни. От една страна жените се страхуват, че ако връзката се развие, те трябва да живеят със свекърва си. Всички те са се наслушали на истории и легенди, които ги принуждават да отричат тази възможност. От друга страна, това че един мъж няма собствен (личен дом) или не е изтеглил ипотека, за да си го купи, категорично го хвърля в графа "неуспял". Българската жена сляпо вярва в теорията, че успехът на мъжа се гради от три неща: имот, кола и тяло. Който ги има, значи минава напред в списъка.

Животът с майката категорично може да бъде възприет като не особено положителен избор за мъжа. Той не развива самостоятелност, има проблем със социалната адаптацията и най-лошото - търси жена, която да прилича на майка му. Ако я намери, започва постоянно сравняване - дали се справя като нея; дали готви като нея; дали се държи като нея.

Въпреки това, за да е истинска една връзка, и двата партньора трябва правилно да се опознали. Т.е. факторът "майка" не може да бъде основен при избора за продължаване напред или спиране дотук. Затова жените трябва да осъзнаят, че както на тях не им се занимава да живеят сами, докато не се намери "нещо подходящо", така не го правят и мъжете.

4 СИГУРНИ ЗНАКА, ЧЕ ИЗЛИЗАТЕ С МАМИНО СИНЧЕ

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама