Когато тя каже "Не"


Когато тя каже "Не"
Снимка: iStock/Guliver

Бракът е едно от най-големите тайнства в историята на света. Всяка жена мечтае да се види в бяла рокля, да покани гости и да каже "Да" на човека, когото обича. Понякога обаче някои жени казват "не" и никога не искат да сключат брак. Не, защото не обичат. Не, защото не вярват в половинката си. А просто защото не искат брак.

Причините са много и различни. Съвременният глобален свят постави жените в равна позиция с мъжете: право на избор, равни условия на труд и равни права. Преди жените бяха просто красив аксесоар на мъжа, който ги придружаваше по различни събития, а съдбата им се решаваше от техните бащи и семейства. Сега това не е така. Жената може да избира: да стане съпруга, да има кариера, да бъде майка. И да казва твърдо "Не".

Отказът от брак не може да бъде свързан с отказ от любов. Понякога жената не иска такъв тип обвързване – крайно, пред църква, институции и роднини. Друг път просто не вярва в брака – в неговата святост и безкрайност. Срещат се и случаи, при които жените не са убедени, че бракът ще им даде тази сигурност, за която се е вярвало преди време.

Категоричното "Не" не може да бъде прието като обида или пък не достатъчно голямо доверие. То е избор, който всеки може да направи.

Докато съжителството без брак става все по-актуално, жените избират да откажат приказката с бялата рокля и каретата и от принцеси да се превърнат в кралици – на собствения си живот и съдба. И търсят партньори, които да приемат това решение – без укор.

Жените, които умеят да казват "Не", когато не са щастливи или искат нещо по-различно от стандартното, трябва да успеят да намерят партньори, които твърдо вярват в техните аргументи. Партньори, които да ги обичат дори и без брак, дори и без деца, дори и без окови. Партньори, които да позволяват да бъдат свободни със своите избори, но в компанията на тези, които обичат.

Разбира се, отказът може да не е завинаги. Жените могат да променят позициите си и в някакъв момент да поискат сватба. Малка, голяма, бяла или розово, с роднини или без нито един външен човек. Но когато го направят, те ще имат зад гърба си партньор, който да приеме това решение и да го подкрепи.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама