Пролетно почистване на тъпаци


Пролетно  почистване на тъпаци
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пролетта е сезонът на промяната. Не е нито първият ден на годината, нито рожден ден. Пролетта е сезонът, през който: отслабваме, ставаме по-красиви, по-разчупени... по-смели. Осмеляваме се да правим неща, които до момента не сме правили. Да предприемем опасно пътуване, да загърбим всичко и да продължим. Да успеем да задминем собствените си стандарти и да излезем от кожата, в която сме стояли до момента. Освен това, това е времето, през което трябва да се отървем от всички тъпаци. Да почистим къщите и животите си от тях. Да изчистим негативната им енергия и всичко, което те са ни причинили.

Тъпаците са всички онези, които вгорчават живота ни. Натоварват ни със своите проблеми. Тази спала с онзи и после той я зарязал. Онзи обичал друга, но тя не го харесвала. Хора, които си изливат негативната енергия върху нас. Окалват входната ни врата и влизат вътре с цялата мръсотия, на която са способни.

А ние трябва да използваме обезмаслител срещу тях.

В работата е същото…

Търпиш капризите на шефове, персонал, хора около теб. Търпиш лошото им отношение и премълчаваш всичко. До сега се усмихваме на тези хора, слушахме за проблемите им, слушахме за драмата им. Но на нас не ни беше добре. Чудехме се - до кога този ще говори и няма ли най-после да млъкне?

И ако Facebook се е превърнал в социална мрежа за кукувици, то животът ни се е превърнал в пристанище за тъпаци.

Хора споделят несвързаните си истории, а ние слушаме.

Докато не ни писне!

Затова пролетта е подходящото време да се отървем от тях. Да сложим слънчевите си очила и да не ни пука за тези, на които не им пука за нас. Защото никой не се интересува, че и ние имаме проблеми, задължения, грижи. И ние имаме разпри и в работата, и в любовта.

Затова помахайте небрежно на тъпаците и се отървете от тях.

Оставете си да мислят каквото искат за вас. Не трябва да ви пука. Идва лято, времето се оправя и свободата е пред вас. Пътувайте, четете книги, пийте и шофирайте внимателно. Обръщайте по-малко внимание на хората и повече на себе си. Защото един ден, когато се обърнете, много малко хора ще са до вас. Всички останали са само багаж, от който трябва да се отървете.

За да продължите напред.

За да посрещнете следващата пролет, където може би със сигурност ще ви очакват още тъпаци за изхвърляне.

А до тогава живейте си живота, както на вас ви харесва!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама