Тъпите любовни уравнения


Тъпите любовни уравнения
Снимка: iStock/Guliver

Има едно качествено разминаване в оценката между мъже и жени. Жените претеглят, рационализират, изчисляват.

Има едно вечно женско уравнение, в което трябва се впишеш. То вероятно звучи така: (чувството за хумор) по (средния доход) + общественото положение + възможността да я изслушваш, разделено върху броя пъти, които предпочиташ да си някъде с приятели, вместо да гледаш за трети път "Тетрадката", и още блуждаещи неизвестни като коефициент за интелигентност, определена близост до външния вид на Брад Пит (достатъчно е да си средно отдалечен), готовност да обикаляш по магазините с нея и висока изобретателност на идеи за 14-ти февруари, подпомогнати от репродуктивна готовност и силни гнездоподобни инстинкти... уморихте ли се вече?

Но това е нищо - то е само една малка част от масивния сбор от коефициенти, които циркулират в женското съзнание и работят в безотказен алгоритъм. Нещо повече: колкото повече женски списания са изконсумирани, толкова по-титанично е уравнението. Тук вече мъжете се разделят на два лагера. Първият - на страшно амбицирани типажи да разрешат уравнението. Притежават бойна готовност, гледат на цялата работа като на романтична кариера, в която трябва да станат номер едно и да вдигнат трофей пред слисана от възможностите им публика (в случая - жената, създала уравнението).

Вторият тип мъже обаче са по-интересни. На тях не им дреме въобще. Работиш в баничарница? Прекрасно. Голяма работа. Объркана и току-що прекъснала университета? Супер. Разведена и с две деца? Идвай, пък каквото стане. В чувството за провал има нещо, което превъзхожда естетически успеха. Някакво общо усещане за докосване до дъното, романтична свързаност, струяща от изгубените илюзии. Нямаме пари скъпа, но имаме дъжд, както пишеше Буковски.

Да решаваш уравнения и изпълняваш критерии - няма нищо по-несериозно. Загуба на време, което може да бъде загубено много по-добре.

По същият начин, по който хората цъкват да разгледат спецификациите на нов телефон - да се избира така любов? Не, мерси. По-добре бездънните предимства на разочарованието.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама