Ако излизате със самотен татко, прочетете това


Ако излизате със самотен татко, прочетете това
Снимка: iStock/Guliver

Вашият нов партньор е любезен, внимателен, забавен и какво ли още не. Чак се чудите как е възможно да извадите такъв късмет! Но след няколко вълщебни срещи, той ви разкрива много важна част от живота си - има деца. И тогава се започват стотиците въпроси – Сериозна връзка ли търси, или просто забавление? Какво ще стане, ако децата му не ме харесват? Има ли чувства към бившата си? Ами ако не иска повече деца или брак? В случай, че страхът от неизвестното не ви плаши и решите да се гмурнете в тази нова любов със самотен татко, ето няколко съвета, които ще са ви от полза.

1. Ценете времето му

Ако някога сте си мислили, че сте заети, задръжте си мисълта, докато не надникнете в живота на самотния родител. Наред с обичайните домакински задължения и задържане в офиса, добавете водене и взимане на децата от градина, игри и занимания, приготвяне на храна и т.н. Списъкът никога не свършва. Така че бъдете готови за доста стегнат график и почти никаква спонтанност. Намерете вариант, който работи и за двама ви, за да отделите време за развиване на вашата връзка.

2. Не очаквайте да бъдете приоритет

Това не е лошо, а означава, че избраният от вас човек е добър родител. Първото нещо, което трябва да осъзнаете, когато се срещате със самотен баща, е че детето им винаги ще бъде на първо място, особено ако е по-малко. В повечето случаи това означава, че всички уикенди ще са обвързани с техните планове.

3. Спечелете доверието му

Самотният татко очевидно е бил в сериозна връзка и преди – все пак с бившата му половинка са създали нов живот, нали? Така че може би ще е трудно и ще отнеме известно време, докато го накарате да отвори душата и сърцето си за вас. Но вероятно си струва чакането. Бъдете мили, съпричастни и не се опитайте да изпреварите събитията.

4. Не го притискайте за среща с детето

Чудесно е, че сте достигнали точка в тази връзка, в която се чувствате достатъчно комфортно, за да поискате да се запознаете с детето му. Но ако партньорът ви все още не е готов, не унивайте. Не забравяйте, че приоритетът му е да защитава чувствата на малкия си наследник, което не е лично срещу вас.

5. Не забравяйте за себе си

Може да е лесно да се хванете „на хорото“, но е важно да отделите момент и да помислите какво искате за себе си. Достатъчно ли е за вас да обичате детето на партньора си? Искате ли свои деца? Той отворен ли е за идеята за още едно? Всички тези въпроси трябва да бъдат разгледани и обсъдени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама