19 безпощадни факта за мъжете


19 безпощадни факта за мъжете
Снимка: iStock/Guliver

Интересни факти за мъжете, които може би не знаете.

1. На всеки 107 момчета се раждат 100 момичета. Според учените повишената раждаемост при момчетата се дължи на тяхната по-голяма смъртност в бебешка и детска възраст.

2. Смъртността при бебетата от мъжки пол е с 25% по-висока в сравнение с новородените момичета.

3. Продължителността на живота при мъжете е 64,52 г., докато при жените е 68,76 г. .

4. Най-разпространената причина за смъртност при мъжете са заболявания на сърцето.

5. Една трета от мъжете по света са обрязани.

6. Oт гледна точка на абсoлютните величини в пропорциите към общата маса на тялото, човешкият пенис е по-дълъг и по-дебел в сравнение с всички останали примати.

7. През първите 6 седмици от зачеването всички човешки ембриони се развиват като момичета. След това при ембрионите от мъжки пол генът SRY в хромозомата Y започва да произвежда андрогени, първоначално тестостерон, които стимулират развитието на мъжки полови признаци.

8. Повечето мъже има сексуална връзка с между 4-6 момичета до първите им по-сериозни отношения. Така че разказите за бурния ергенски живот, в повечето случаи, са измислици.

9. Момчетата страдат 3-4 пъти по-често от аутизъм. Учените още нямат точен отговор на това, но някои смятат, че момичетата с по-лека форма на аутизъм по-добре скриват симптомите му, като така аутизмът се смята за особеност на психиката им.

10. Момчетата-тийнейджъри четири пъти по-честo от момичетата зарязват училището и представляват 75% от "трудните деца“.

11. От всички загинали на работното си място 94% са мъже.

12. До 1900 г. почти във всички страни по света мъжете-санитари са били повече в сравнение с жените. Днес те са по-малко от 10%.

13. Мъжете три пъти по-често от жените злоупотребяват с алкохол и два пъти по-често с наркотици от типа на марихуана и кокаин.

14. Мъжете четири пъти по-често от жените стават жертва на убийство и 10 пъти повече от жените извършват убийства.

15. Почти във всяка страна от света мъжете два пъти повече правят самоубийства сравнено с жените. В някои страни (като Русия, напр.) нивото на самоубийства сред мъжете е 6 пъти по-високо от това на жените.

16. Средностатистическият мъж има 50% повече мускулна маса и 50% по-малко мазнини в сравнение със средностатистическата жена.

17. Едни от първите обувки с високи токове са носили монголските мъже, за да се не изхлъзват от стремената по време на езда.

18. Гейшите първоначално са били мъже – т.нар. Тайкомоти. До 17 в. Това са били шутове, служили на японските феодали, но по-късно потребността от подобна работа е изчезнала и тайкомоти са били принудени да се преквалифицират в хора, които да развличат. Първата жена гейша се е появила едва в средата на 18-ти в.

19. Според някои антроползи, способността на мъжете да осъзнават бащинството си е една от ключовите разлики между мъжете и животните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама