3 фрази, които означават повече от "обичам те"


3 фрази, които означават повече от "обичам те"
Снимка: iStock/Guliver

Да кажеш "Обичам те" на партньора се смята за един от най-важните елементи във всяка любовна връзка. Според редица психолози тази идея датира още от ранно детство, когато сме чували вълшебните думички от родителите си и с течение на времето сме ги поставили на пиедестал. Нашите чувства на привързаност, които бе съмнение трябва да изразяваме, са само един от аспектите на любовта. Ето и кои са трите фрази, които значат наистина много!

"Съжалявам"

Причината за почти всички конфликти е, че партньорите не могат да се разберат кой е прав и кой е крив. Ето защо извинението е от решаващо значение. То е един вид признание за чувствата на половинката и показва желание да се разсее напрежението. Разбира се, трябва да бъдем внимателни как формулираме извинението си. "Съжалявам" е твърде повърхностно и лишено от емоция, докато "Съжалявам, че си се почувствал така…" означава, че всъщност обвинявате партньора за неговите негативни емоции. Най-правилно би било да кажете "Съжалявам, че те накарах да се чувстваш така".

"Прощавам ти"

Въпреки че звучи лесно да се каже, прошка съвсем не се дава лесно. Но тъй като няма любов без прошки и компромиси, така и няма прощаване без любов. Когато сърцето е отворено да прости, връзката става много по-искрена, а партньорите са по-склонни да се извиняват в бъдеще.

"Гордея се с теб"

Когато признаем постиженията на половинката си и ги похвалим, това означава много повече от едно "обичам те". Тази фраза укрепва емоционалната връзка и създава чувство за обединение.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама