3 стоплящи мисли за любовта


3 стоплящи мисли за любовта
Снимка: iStock/Guliver

Защото любовта заслужава всичко...

"Той ме носи на ръце. И буквално, и всякак. Все успява да е там и да ме хване някак, когато полетя надолу. Цялото търпение на света се е събрало в сърцето му и знае как да успокоява всяка буря в мен. Сутрин ме събужда с усмивка и дава ми топлина. Вечер заспивам с моята в неговата ръка. Разбира ме и не ми се сърди, когато понякога съм нетърпима. Вярва, че съм неговата единствена любима и за това остава винаги спокоен. Показа ми какво е щастие, показа ми какво е любовта. Той ме носи на ръце... а аз го нося в моето сърце."

"Нищо друго не искам тази вечер, само да съм сгушена до теб. Не ми трябват изискани ресторанти, нямам нужда от блясък и шумни места. И в Париж да бях, нямаше да съм щастлива, ако ти не беше тук. На яхта или на последния етаж на висока сграда да пиех коктейл с мъничко ром, да бях заобиколена от звезди... никога нямаше да съм щастлива така, както от тези в твоите очи. Животът е толкова простичък, когато разбереш най-важното, което само обичащ би описал. Едно легло ти трябва, едно сърце до теб и ето ти на света целия смисъл..."

"Истинската любов има безброй много лица, но едно се повтаря особено често. Когато в началото ти каже честно "За теб всичко бих направил" и това всичко остане до края. След година, две... след петдесет и две, все едно и също да е. И уж било невъзможно, но в сърцето има величини, които не се променят и това най-много личи. Да тича с теб под дъжда, да идва в три през нощта и когато най-много имаш нужда, да бъдеш най-близката му, а не чужда. Това не се променя. Да иска да си щастлива, да те смята завинаги за най-красивата. Да ти дава топлина и когато инатът ти е най-голям, тогава да ти подава ръка. Истинската любов... тя не се променя."

Източник: Яж, чети, обичай и пътувай

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама