4 емоционални причини, поради които жените изневеряват


4 емоционални причини, поради които жените изневеряват
Снимка: iStock/Guliver

Темата за изневерите никога не е сред приятните, но се налага да я обсъждаме, защото винаги, когато някъде съществува проблем, трябва да се говори за него, за да може излагането му на дневна светлина евентуално да доведе и до неговото решение.

Няма какво да се лъжем – и мъжете, и жените изневеряват, просто го правят, водени от различни подбуди. Ако за мъжете изневярата е просто физически акт, при това не във всички случаи, за жените всичко се случва на дълбоко емоционално ниво. И всяко пристъпване встрани е резултат от дълбоки емоционални фактори.

Ето кои са четирите най-чести причини, поради които жените решават да пристъпят семейното ложе.

Липса на внимание

Скъпи мъже, ако постоянно сте заети, в офиса, в бизнес срещи или просто сред приятели, но никога, ама никога нямате време за половинката си, не се учудвайте, ако в главата ѝ се появят мисли да ви замени. Не просто всяка жена, а всеки човек има нужда от внимание. А когато двама души са във връзка, те са длъжни да имат време един за друг, да се изслушват и когато е нужно, да си помагат.

Пренебрегване

Разликата между тази и първата точка е в това, че ако в първия случай мъжът просто няма време за съпругата или приятелката си, то във втория умишлено я пренебрегва заради други хора. Често това са родителите му, колегите или приятелите. Представете си следната ситуация: жена ви е планирала да прекарате заедно уикенда, погрижила се е за всеки детайл и изведнъж ѝ казвате, че сте решили да отидете за риба. Как, наистина, очаквате да реагира?

Неуважение

Много двойки стоят във връзки, в които няма достатъчно уважение между партньорите. Ако един мъж непрекъснато унижава жена си, ако постоянно ѝ посочва грешките, при това на всеослушание, няма как тя да продължи да бъде заслепена от любов и да не пожелае да потърси нещо по-добро.

Липса на финансова стабилност

Да, това наистина звучи материалистично, но представете си ситуация, в която жената е в майчинство, например, няма възможност да работи, а мъжът ѝ не печели достатъчно. Някои биха го нарекли инстинкт за самосъхранение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама