4 причини ревността да е като отрова


4 причини ревността да е като отрова
Снимка: iStock/Guliver

Били ли сте някога в капана на ревността? Това чувство, от което ти се свива корема и няма намерение да те остави на спокойствие. Може би сте се вгледали прекалено много в действията на партньора си или пък не харесвате онова момиче, което се върти често около него. Едно е сигурно - ревността е като отрова, която те разяжда отвътре.

Понякога тя е като червен флаг, алармиращ ви, че нещо наистина не е наред в отношенията ви. Но в повечето случаи е пагубна както за вас, така и за връзката ви. Тя раждa параноя, терзания, скандали...

Ето и 4 причини защо ревността е като отрова:

1. Тя ви кара да изглеждате зле

Със сигурност няма да бъдете привлекателна, ако хвърляте злобни погледи на някого, породени от неоправдана ревност. Това внася напрежение и просто не ви отива. Трябва да се уважавате и да се държите на положение.

2. Ревността дава сила на противника

Да сте ядосани на мъжа, когото обичате, просто внася тревога и безпокойство в една връзка. И забавната част е, че ревността ви всъщност може да има обратен ефект. Ако партньорът ви постоянно се чувства под обстрел, е много вероятно да иска да го сподели с някого. А кой знае, може човекът, който той избере, да бъде тя...

3. Ревността ви кара да страдате

Вие сте тази, която постоянно се съмнява, която проверява телефона му, която се пита защо закъснява вечер и с кого е. Не можете да контролирате действията и емоциите на другите, но поне може да се погрижите за своите. 

4. Ревността превръща страховете ви в реалност

Сигурно сте забелязали, че когато много искате нещо, то накрая се случва. Една от причините е, че вие очаквате това да стане, затова се държите така сякаш това е реалност. Да очаквате някой да ви кръшне не означава, че сте виновна за неговата изневяра, но ги кара да се питат дали трябва да остават във връзка, в която няма доверие и са подложени на постоянни разпити.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама