4 причини защо ниските очаквания водят до голяма любов


4 причини защо ниските очаквания водят до голяма любов
Снимка: iStock/Guliver

Жените често правим грешки в търсенето на "перфектния мъж". Най-голямата от всички тези грешки е, че очакваме твърде много, надяваме се и отмятаме тикчета в километрични списъци. В крайна сметка, намирането на половинка не може да бъде като търсенето на перфектния диван, така че ето една нова стратегия за действие, която наистина действа.

1. Ниските очаквания предпазват от негативни чувства

Когато очакваме нещо "уау" от даден мъж и той не ни го даде, започва една поредица от негативни емоции - тъга, болка, яд, фрустрация. Не отделяйте толкова внимание на реакциите и действията на някого, защото по този начин градите висока стена, от която се пада болезнено.

2. Откъснете се от "груповата мисъл"

Очакванията, които другите хвърлят върху вас, влияят изключително много върху поведението ви и в един момент просто загубвате идентичност. Сещате се - "трябва да си намериш висок и хубав мъж без деца", "много ще ти отива лекар", "не си те представям с по-възрастен мъж". Независимо дали става дума за баба ви, майка ви или за приятелките, просто се абстрахирайте от тази групова мисъл.

3. Правете ясни и аргументирани решения

Ако действията, които предприемате в една връзка, са продиктувани от предишния ви опит с мъжете, то вие настоятелно бутате вратата към света на разочарованието. Не може да подхождате към различни хора с едни и същи очаквания. Действайте спрямо конкретни ситуации и обмисляйте добре решенията си.

4. Не се самосъжалявайте

Високите очаквания и разочарованието след тях могат да ви накарат да се самосъжалявате. "Защо все на мен?" и "Защо нищо не върви по план?" са само част от въпросите, които ще ви минат през главата. Точно в тях обаче се крие и отговорът. Спрете да правите графици, планове и да подреждате живота си (че понякога и този на другите) спрямо нереалистични идеали. Не подценявайте и не отхвърляйте с лека ръка хора, които се опитват да намерят място в живота ви, само защото не отговарят на някое "изискване".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама