5 глупави мъжки оправдания, когато не искат връзка


5 глупави мъжки оправдания, когато не искат връзка
Снимка: iStock/Guliver

Изглежда, че една от най-трудните части в "пресните" любовни отношения е да знаеш намеренията на човека до теб. Има много причини, поради които мъжете избягват да се ангажират с връзка, но да си го кажем честно, основната е, че просто не искат такава. Тези 5 извинения са толкова често използвани от мъжете, че могат да се промъкнат незабелязано във всяка романтична авантюра, която явно никога няма да прерасне в нещо сериозно.

1. "Периодът не е подходящ в момента."

Това съобщение повече или по-малко предава, че поради това как протича животът му в момента, вие не се вписвате в него. Трудно е да разберем кога и дали изобщо би имало по-подходящ период. Дайте му възможността да има своя собствена времева линия, но не сверявайте часовника си с неговия.

2. "Не искам да губим това, което имаме."

Това извинение често е начин да се каже: "Доволен съм от това, което имаме сега, и не искам да рискувам с нищо повече." За съжаление, с любовта идва риск. Но точно това е една от най-красивите й части - тя ни кара да загърбим страха и да скочим във връзка с двата крака и висок залог – сърцето ни.

3. "В момента не искам нещо сериозно."

Частта с "в момента" може би дава надежда, че в бъдеще нещо ще се промени. Повярвайте, адски изтощително е да се осланяте на факта, че някой ще промени очакванията си някой ден. Когато някой ви каже, че не търси нещо сериозно, трябва да чуете посланието зад тези думи. Той не иска ангажимент и няма да бъде вашият друг, вашето истинско нещо. Дори и да продължите напред, важно е да направите това разграничение, така че никой от вас да не се окаже в ситуация, в която се чувства объркан какво е състоянието на вашата връзка.

4. "Зает съм с работа и други неща."

Всички сме заети хора. Дори когато седим сами в домовете си, ние се опитваме да се ориентираме през всички мисли, задачи и неуспехи. Факт е, че ако някой иска връзка или да бъде с някой специален човек, ще отдели време. На практика тази фраза е още един типично мъжки начин да се каже, че просто някой не си пада достатъчно по вас, за да ви превърне в приоритет.

5. "Страхувам се да не те нараня."

Най-старият подход - "Твърде много ме е грижа за теб, не искам да страдаш". Просто не е истина! Когато влизате във връзка с някого, не си мислите: "Леле, наистина ще нараня този човек." А в случай, че някой прави точно това, може би има нужда от професионална помощ. В тези начални етапи на любовта и похотта, всичко, за което наистина можете да мислите, е колко голямо ще бъде бъдещето ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама