5 глупости, които правим, когато сме във връзка


5 глупости, които правим, когато сме във връзка

Любовта ни кара да вършим неща, които попринцип не са ни присъщи. Понякога те са чудесни и разкриват страни от нас, за които и не сме и подозирали. Друг път обаче взимаме толкова лоши решения, които съсипват истинския смисъл на една връзка.

1. Да изхарчиш цяло състояние за подаръци и глезене

В днешно време много момчета си мислят, че една жена се печели със скъпи подаръци - колкото повече, толкова по-голям шанс да върже. Колкото по-скъпи и натруфени, толкова по-вероятно е да ти припадне в краката. Е не е точно така.

Разбира се, има и такива госпожици, но при тях положението е, че в мигът, в който подаръците приключат, секва и вниманието. Така че и това не е оферта.

Знаем за младежи (а и за няколко момичета), които изхарчиха луди пари с надеждата да се доберат до сърцето на любимото същество. Общият извод е, че не се получава. Освен подаръците (и то подаръци, само ако имаме материалната възможност), трябва си и подход, поведение.

Освен това, как да уважаваш някого, който се опитва да купи любовта ти с няколко лъскави джунджурийки. Но на някои хора, колкото и да им го обясняваш, няма да те разберат.

2. Започваш да имитираш и наподобяваш любимото същество

Едно от най-жалките неща, които сме виждали е мъж да губи идентичността си, след като се е хванал с някоя дама. Вариантът да видиш приятелка, която коренно се е променила заради гаджето си, е не по-малко антипатичен.

Някои хора не разбират идеята, че човек се влюбва в друг човек, а не в себе си и започват да наподобяват половинката си (или по-зле - обектът на желанията си).

Изведнъж започват да харесват същата музика, да се интересуват от същите неща, да се обличат в подобен стил... и така докато се обезличат. Реално погледнато, това е доста отблъскващо и говори за липса на характери и самостоятелно мислене. Честно казано не вярваме да има някой, който би се влюбил в изкуствено създаден свой клонинг.

3. Да си татуираш името на половинката

Като видим подобно нещо и ни обзема един не особено благочестив пороив да спукаме от гавра, човекът, който си е татуирал някъде името на гаджето си. И обикновено го правим, стига този някой да не може да ни размаже с една ръка.

Така де, само ние ли смятаме, че това твърде много прилича на жигосване на добитък или маркиране на роби. Като си си татуирал/а на седалището името на "Любка"/"Пешо", като след около максимум година скъсате и тръгнеш с "Мими"/"Митко", какво правим?

Връзките не са нещо стабилно, което да сме сигурни, че ще изтраят доживот. Така че определено е по-добре да внимаваш чие име ще си сложиш върху тялото.

4. Да се превърнеш в преследвач

Дали ще е онлайн, дали ще е на живо, все е жалко и достойно за присмех и укорителни погледи. Преследването, провеяването на активността в социалните мрежи и живото преследване къде ходи, какво прави, с кого се вижда... са плод на нездрава ревност, недоверие и зверски егоизъм.

За да е здрава една връзка, преди всичко тя трябва да се основава на взаимно доверие и уважение. Ако следиш всяко действие на любимото създание, за какво доверие и какво уважение говорим?

5. Правим романтични жестове, които са романтични само на филм

Има един сорт хора, които са отчаяни романтици, които вярват, че всички са като тях. Не че има нещо лошо в романтиката. Но романтичният жест е толкова ценен, защото произхожда от това колко добре познаваш тази/този, на когото го правиш. Жестът е силно личен и докосва сърцето. Това някак си не се получава, когато романтичният акт е взет като идея от филмите.

Да, там се получава, но това не означава, че когато в 2 през нощта направиш серенада на жената, в която си влюбен, тя ще слезе при теб и ще те целуне. Много по-вероятно е да получиш леген със студена вода и много неудобен разговор. Ако ще правиш нещо романтично, подбирай го правилно или рискуваш да станеш за смях.

Xpressnews.info

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама