5 любовни истории, които ще ви трогнат


5 любовни истории, които ще ви трогнат
Снимка: Thinkstock/Guliver

Тези кратки пет истории ще ви накарат да се замислите за важните неща от живота и силата на любовта.

Времето е без значение

Докато чаках автобуса, забелязах една възрастна двойка до мен, които гледаха един в друг почти през цялото време. Можеше да видиш, че те имат нещо специално помежду си. Чух как мъжът спомена, че днес е годишнината им и аз не се стърпях да кажа "Сигурно ви се струва, че сте заедно от цяла вечност. Колко години са всъщност?" Тогава жената се засмя и ми каза "Всъщност... ние сме заедно от 5 години. И двамата сме минали през какво ли не, явно Господ е решил да ни събере за един последен опит."

По списък

Имам навика да се ровя из старите неща на майка ми. Миналата седмица намерих интересно листче в една от тетрадките й от гимназията. Листчето представляваше списък с качества, които би искала приятелят й да притежава. Списъкът е точно копие на всичко, което е баща ми днес.

В далечината

Онзи ден, докато се разхождах из улиците, забелязах в далечината на един балкон двама души. Очевидно бяха двойка, наслаждаваха се на компанията си и се смееха толкова шумно, че успявах да доловя дори това. Когато се взрях по-внимателно спрях на място и онемях. Това бяха родителите ми, които бяха разделени от 8 години.

Най-важният спомен

Медицинска сестра съм. Работя в дом за възрастни хора и имам един любим пациент, който за съжаление е болен от Алцхаймер. Рядко помни името си, често забравя какво е казал преди минута и редовно бърка стаята си. Единственото, което помни всяка сутрин е жена си. При всяко нейно посещение я посреща с "Добро утро, моя прекрасна Кейт".

Заедно

Наскоро ми се наложи да обяснявам на малката си дъщеричка, че се налага да се местим от голямата ни къща в малък апартамент. Трябваше да обясня, че нямам работа и докато това не се разреши, оставаме там. Тя ме гледаше с недоумение и попита "Заедно ли се местим всички?", "Да", отвърнах и аз... а тя каза: "Тогава какъв е проблемът?"

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама