5 съществени неща за щастлива връзка


5 съществени неща за щастлива връзка
Снимка: iStock/Guliver

Любов? Съществува ли тя в днешно време или е просто мит. Преди години връзките са били нещо по-значимо и истинско, били са устойчиви и не са се прекратявали след първия скандал. Днес сякаш някои хора са заедно заради собствените си интереси. В днешно време не лепим счупеното, а го захвърляме. Така е и с връзките.

Трябва да се научим да бъдем благодарни за това, което имаме. Да сме доволни, че изобщо имаме някого до себе си. Да не се опитваме да го променим, а да го приемем такъв, какъвто е. Днешните връзки са много по-различни от това, което са били в миналото. Но за щастие, те още имат шанса да бъдат истински и изпълнени с любов.

Ето как да си осигурите щастлива и пълноценна връзка като включите в отношенията си тези неща:

Уважение

Уважавайте човека до себе си и не го подценявайте. В една връзка и двамата сте равноправни, нито един не е нещо повече. Отнасяйте се с уважение.

Честност

В днешно време сякаш е модерно да изневеряваш на половинката си. Някои хора дори се гордеят с това. Поставяйте се на мястото на човека срещу вас и се замислете вие как бихте се чувствали, ако някой ви предаде по този начин. Недообмислени постъпки често водят до края на една връзка. Винаги премисляйте нещата преди да направите каквото и да е.

Свобода

Дайте лична свобода на партньора си. Доста голяма част от хората си мислят, че забранявайки на половинката нещо, биха заздравили връзката. По този начин единствено и само отблъсквате човека. Ако любовта между вас е истинска, дайте пълна свобода на партньора си и той няма да има потребност да я използва. Ако пък го направи, тогава сами ще можете да си направите изводите.

Компромисите

Правете компромиси постоянно. Преглътнете егото си и просто не се дръжте като малки деца. Колкото и да ви се иска да сте винаги прави, в 50% от случаите не е така и трябва да отстъпите. Ако само едната страна прави компромиси, това определено ще доведе до прекъсване на взаимоотношенията в някакъв момент.

Прошката

Научете се да прощавате. Всеки заслужава прошка, втори шанс. В крайна сметка всички ние грешим и понякога нараняваме някого без дори да го искаме. Затова, ако се налага, преглътнете егото си и дайте прошка.

Миналото

Връзките, в които един от двамата още страда по отминала любов, са просто напълно безсмислени. Обречени са. Не използвайте никого само за да се чувствате по-добре. Ако не сте готови все още да се обвържете отново, просто изчакайте да му дойде времето. Никой не заслужава да бъде наранен, защото вие се чувствате така.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама