5 знака, че не си готова за "просто приятели” с бившия


5 знака, че не си готова за "просто приятели” с бившия
Снимка: iStock/Guliver

След раздялата много двойки си обещават да запазят приятелски отношения помежду си. И това изглежда съвсем логично на пръв поглед – не искате човекът, с когото сте делили всичко, да изчезне изведнъж от живота ви. Но дали това наистина е добра идея? Дори да мислите, че няма никакъв проблем да превключите от романтична вълна на "просто приятели", вижте сигурните знаци, които казват "Не го прави…”.

1. Общите ви спомени са навсякъде около вас

Да се отървете на секундата от всичко, което ви напомня за бившия, не винаги е здравословно решение. Още по-лошо е обаче, когато сте в плен на хубавите розови спомени. Дори да скриете общите снимки, сърцето ви винаги ще подскача, когато видите, че той ви звъни, дори и за приятелски разговор. Дайте си малко време и ако след няколко седмици прецените, че истински държите на този човек, обадете му се.

2. Мислите, че все още имате шанс заедно

Един от най-очевидните знаци, че не сте готови да бъдете приятели с бившия, е надеждата, че нещата помежду ви ще се оправят. Ако си мислите, че той просто има нужда от време, за да разбере наистина какво изпуска и колко са силни чувствата между вас, най-добре изтрийте номера му на момента.

3. Седите във Facebook само за да следите кога е "на линия"

Сигурни сме, че оправдания за постоянното висене в социалните мрежи винаги има. Но няма реален шанс да запазите чисти приятелски отношения, ако първата ти работа във Facebook е да разгледаш профила му за нови постове. Да не говорим, ако тайничко "хвърляш по едно око” на момичетата, с които се е сприятелил.

4. Все още изпитвате физическо привличане към бившия

Важно е да знаете, че ако една любовна връзка премине към приятелство със сексуални договорки, второто няма как да просъществува дълго. Да, филми като "Приятели с екстри” ви убеждават в обратното, но не забравяйте, че в реалния живот нещата са съвсем различни.

5. Той е "златният стандарт”

Приятелството с бившия крие реален риск рано или късно да започнеш да сравняваш всеки мъж, който влиза в живота ти, с него. Положението става катастрофално, ако започнеш да искаш и мнението му – все пак, той не е нито най-добрата ти приятелка, нито майка ти и надали ще ти даде адекватен съвет. Освен това, научно доказано е, че хората, които приключват връзките си без да се опитват да запазят някакви добри отношения, продължават много по-бързо напред.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама