5 знака, че отчаяно искате мъж


5 знака, че отчаяно искате мъж
Снимка: iStock

Много жени, твърде много жени, се страхуват, че могат да останат стари моми. Фобията от самота ги кара или да разполагат със запас от мъже за "еднократна употреба", или да продължават да бъдат във връзка с човек, който не е достоен за тях и не са истински щастливи с него. Понякога толкова отчаяно искат да имат партньор, че в крайна сметка сами отблъскват добрите кандидати. Ето 5 неща, които те правят, а НЕ трябва.

1. Постоянно го защитават от семейството и приятелите си (или не им казват цялата истина за отношенията им)

Понякога не виждаме някои неща за любовния ни живот, защото сме твърде заети да го живеем. Но когато техните близки им споделят факти, които са забелязали в техния мъж, те ги отхвърлят, защото не искат да имат неоспоримо оправдание да се разделят с него и да останат сами. По-добре да обидят загрижените за тях хора, отколкото да приемат реалността, че сегашният им приятел всъщност е неподходящ за тях.

2. Редовно си затварят очите за неговото невнимание и недискретност

Той обижда близките им и редовно нарушава обещанията си. Жените, от своя страна, се извиняват за проблеми, които не са създали, или поемат отговорност за проблеми, които не са техни. Той се измъква от всичко това, защото знае, както и те, че се страхуват да влошат отношенията им, да рискуват да си тръгне.

Вижте още: Момичета, НЕ пренебрегвайте себе си заради мъж

3. Винаги го извиняват

Има жени, които редовно са малтретирани психически или физически от мъжете си. Но те продължават да намират причини да защитават честа на мъжете си, не само защото ги поставят на пиедестал, но и тъй като са уплашени да ги напуснат. Предпочитат да простят поведението им, отколкото да се изправят пред очевидния факт, че биха били много по-щастливи без тях, макар и сами.

4. Не са били необвързани повече от седмица през целия си живот

Някои експерти казват, че ни трябват две години, за да се възстановим напълно от предишна връзка, може би повече в зависимост от обстоятелствата и емоционалното състояние. Но едно е сигурно - ако всичките ви спомени са свързани с някой мъж, това може би е знак, че прекалено дълго сте били обвързани и е време да започнете да живеете заради себе си.

5. Разсъждават: "По-добре е, отколкото да съм сама"

Да, той определено има много недостатъци, но те успяват да намерят малки неща, заради които да останат при него. Причината? Искрено се страхуват да бъдат сами, просто не си представят да нямат мъж до себе си. Това ги плаши и предпочитат да си спестят този стрес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама