6 брутално честни причини защо хората изневеряват


6 брутално честни причини защо хората изневеряват
Снимка: iStock/Guliver

Спрямо правилните (а може би грешни) обстоятелства, всеки е способен да изневери. Това не ви прави лош човек, а просто човек. Ние сме сложни същества със сложни емоции и нещата рядко са толкова прости, та да бъдат окачествени като "добри или лоши". Разбира се, никой не е казал, че е морално или че такъв акт трябва да бъде простен, а че светът не е черно-бял. Изневярата определено е сива зона, която говори много повече за човека, който я практикува, отколкото за излъгания партньор. Ето няколко брутално честни причини защо хората изневеряват.

1. Скука

Добре, съгласни сме, че това вероятно е най-глупавата причина за изневяра. Ако ви е скучно, по-добре разнообразете сексуалния си живот с партньора, намерете си ново хоби, отидете на фитнес или излезте с приятели. Не е нужно да скачате в леглото с първия човек, когото видите, просто защото не можете да измислите нещо по-добро.

2. Депресия

Има вечери, в които умът ви отива на много тъмни места и просто трябва да избягате, за да забравите и да не чувствате нищо известно време. Ако вашият партньор не е там за вас, може би саморазрушителното поведение е твърде изкушаващо.

3. Отмъщение

Партньорът ви е изневерил, излъгал или предал и това ви се струва единственият подходящ начин да изравните резултата.

4. Ниско самочувствие

Може би сте натрупали няколко килограма и не се чувствате комфортно в кожата си, а може би партньорът ви не ви обръща достатъчно внимание. Спането с непознат човек явно ви се струва подходящ начин за валидация.

5. Самота

Вашата половинка може да не ви дава това, от което се нуждаете. Или може би ежедневието и графикът ви са твърде различни и ви липсва интимност. Ако това е така, по-вероятно е да намерите утеха в обятията на някой, когото вече познавате, а не на напълно непознат.

6. Сексуално неудовлетворение

Разбира се, в идеалния случай това би довело до разговор с партньора, за да изясните как да върнете искрата между завивките. Но като алтернатива на неудобния разговор някои хора търсят това, което им липсва в отношенията другаде.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама
Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама