6 истини за любовта


6 истини за любовта
Снимка: iStock/Guliver

"Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи."

Какво е любовта?

Всеки един от нас може да даде различен отговор, защото всеки чувства любовта по различен начин. Но едно е сигурно – тя е прекрасна. Не е лесна, понякога боли, но тя ти дава крила, вяра, надежда, кара те да се усмихнеш дори без повод!

Има няколко неща за любовта, които често забравяме, а не бива.

Защото любовта не е само силната връзка между двама души, тяхната обич един към друг, тя е още много неща...

1. Любовта е избор

Да, защото всеки сам избира човека до себе си, сам създава връзката си с него, сам избира да му се довери, да разкрие сърцето си пред него. Защото ако не почувствате, че това е правилният човек, винаги може да си отидете. Вие избирате кого и как да обичате!

2. Любовта отнема време

Казват, че любовта ни връхлита изведнъж, без да пита, неочаквано. Но това не е точно така. Връхлита ни страстта, тръпката, химията. Любовта изисква време, тя изисква доверие, изисква да познаваме другия човек – характер, интереси, убеждения, поведение. И чак тогава, когато го опознаем и го приемем такъв какъвто е, не искаме да го променим, искаме да сме с него, тогава можем да говорим за любов.

3. Любовта изисква търпение и компромиси

Много, много търпение. Не можем да обичаме друг човек, освен ако не се научим да бъдем търпеливи със себе си, с него и с нещата, които ще се случат във връзката. Не може и без компромиси, защото колкото и да ни се иска, не винаги ще бъдем на едно и също мнение, понякога ще гледаме на нещата по различен начин, но не бива да се отказваме!

Търпение и компромиси - на това се крепи една истинска и силна любов.

4. Любовта е доброта

Любовта понякога е трудна, но тя не трябва да боли. Истинската любов е, когато някой се отнася с теб с доброта и уважение, дори когато има проблеми, дори когато той/тя е ядосан.

5. Любовта не е егоистична

Ако мислим само за себе си или поставяме себе си пред другия, това не е любов. Когато се влюбим в някого, когато го обичаме, ние искаме да е щастлив, дори понякога да пренебрегваме себе си. Когато обичаме, нашата способност за емпатия, състрадание и грижа нараства. И няма по-хубаво нещо за нас от щастието и усмивката на другия!

6. Любовта никога не е перфектна

Запомнете едно – няма перфектна любов. Така както няма и перфектни хора. Всички имаме идеали, свързани с любовта и взаимоотношенията, имаме своята представа за онзи перфектен човек за нас и за онази приказна любов, която ще ни връхлети.

Да, любовта може да е прекрасна, но тя не е перфектна. Ще има и трудни моменти, ще има болка, ще има сълзи, но... ще има и много много щастие, нежност, искреност, страст.

А най-важното е да не забравяте, че любовта не е дар, тя е нещо, за което трябва да се борим всеки ден!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама