6 знака, че можете да имате пълно доверие на някого


6 знака, че можете да имате пълно доверие на някого
Снимка: iStock

Доверието е като лепило във всяка добра връзка. Помага ни да се чувстваме сигурни, когато говорим и прекарваме време с другите.

Но когато някой наруши това доверие, това може да ни накара да се почувстваме разстроени и ядосани. Може дори да започнем да се дистанцираме от други хора, дори ако те не са тези, които са нарушили доверието ни.

Наистина е важно да знаем дали можем да се доверим на някого. Може да ни попречи да се нараним.

Така че, преди да се доверите напълно на някого, внимавайте за тези малки, но важни признаци:

1. Те ценят времето на всички

Времето е ценно, защото е ограничено. Когато някой постоянно пренебрегва стойността на вашето време, това може да е знак, че не го е грижа за вас или вашите ангажименти.

Хората, на които можете да се доверите, управляват разумно времето си. Те мислят как действията им влияят на времето на другите – било то в личния им живот или на работа. Те избягват анулиране в последния момент или закъснение, защото не искат да създават проблеми на другите.

Как човек цени времето на другите може да покаже дали той просто се грижи за себе си или също така обмисля нуждите на хората около себе си. Ако правят жертви, за да бъдат точни, това показва, че са готови да подкрепят хората, на които държат.

Някой, който уважава времето ви, е някой, на когото можете да разчитате и обикновено това е знак, че може да му се има доверие.

Вижте още: Това са зодиите, които се доверяват най-лесно

2. Те разкриват всичко

Да имаш някого, с когото можеш да бъдеш наистина открит – някой, с когото да споделиш най-дълбоките си тайни или дори ежедневните си истории – е нещо, от което всички имаме нужда.

Когато някой заслужава вашето доверие, той изглежда като отворена книга и се чувствате комфортно да споделяте всичко с него.

Доверието в една връзка означава, че всеки човек може да посрещне нуждите на другия – било то физически, материални или емоционални.

Не винаги е лесно да споделиш най-съкровените си мисли, но довереният човек никога няма да скрие нещата от теб. Те се надяват и вие да направите същото.

3. Те избират да направят компромис вместо да спорят

Във всяка връзка е нормално хората със споделени интереси и гледни точки понякога да не са съгласни.

Въпреки че някои може да настояват за своя път, тези, на които може да се има доверие, са по-склонни да намерят общ език, вместо директно да отхвърлят мнението на другия човек.

Доверчивите хора разбират, че здравата връзка често изисква малки жертви и от двете страни. Те са готови да дадат малко повече днес, вярвайки, че могат да получат нещо в замяна в бъдеще.

4. Те винаги изразяват своята благодарност

Доверчивите хора имат дълбоко разбиране за честност и не се страхуват да поискат помощ. Те осъзнават, че не могат да направят всичко сами и винаги оценяват всеки, който предлага помощ.

Имат за цел да признаят приноса на другите, дори ако това означава, че не са център на внимание.

Човек, на когото можете да се доверите, цени усилията, които другите влагат в работата си, и винаги ще го признае.

Те не претендират лъжливо за кредит, за да стимулират кариерата или личните си отношения, което кара другите да чувстват, че могат да разчитат повече на тях.

Благодарността върви ръка за ръка с надеждността.

5. Те не се страхуват да говорят истината

Понякога може да е трудно да се говори истината, но тези, на които може да се има доверие, веднага разбират колко е важно да бъдем честни.

Те избягват да проточват лъжите, знаейки добре, че истината има начин да излезе наяве. Когато това стане, може дори да е трудно за другия човек да го приеме.

Често желаем приятели или партньори, които са съгласни с всичко, което казваме, защото това ни кара да се чувстваме подкрепяни и обичани. Но реалността е, че не винаги сме прави и понякога се нуждаем от някой, който да ни посочи грешките – избягването на тази конфронтация не ни помага да растем.

Вижте още: Най-мъдрата притча за доверието

6. Те се извиняват и признават грешките си

Дори и най-надеждните хора не са имунизирани срещу грешки. Те често може да са прави, защото проучват, преди да вземат решения, но също така са готови да признаят и да поемат отговорност за недостатъците си.

Признаването дори на най-малките грешни стъпки – като несъзнателното изяждане на лека закуска, която техният партньор е запазил в хладилника – демонстрира желанието им да бъдат честни и уязвими.

Това ниво на отговорност по незначителни въпроси е добър показател, че може да им се има доверие при по-големи въпроси.

Те разбират, че криенето или лъжата предполага страх от откритост - така че вместо да се защитават, те поднасят искрени извинения.

Когато надежден човек сгреши, можете да разчитате на него да го признае и да се поправи. Те не само изразяват съжалението си чрез думи и действия, но също така гарантират, че се учат от грешките си, за да предотвратят повторението им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама