7 етапа на семейните отношения


7 етапа на семейните отношения
Снимка: iStock

В тази статия ще ви представим етапите, през които минават влюбените:

1. Захарно-шоколадова фаза или „химия на любовта“ (продължава приблизително 18 месеца).

Когато двама души се срещнат и влюбят, в организма им се отделят определени хормони, които украсяват света в ярки цветове.

В този момент гласът изглежда невероятен, всяка глупост – удивителна. Човек се намира в състояние на наркотично опиянение. В този период не бива да се взимат каквито и да е решения, тъй като, когато свърши действието на този наркотик, всичко си идва на мястото.

2. Следващата фаза, която задължително настъпва след първата, е когато чувствата се умиротворяват, фазата на пресищане.

През този етап вашите чувства се успокояват и умиротворяват. А след това следва обикновено привикване към човека. Романтичните отношения стават обичайни, достигайки своя пик. Започва етап на насищане, а след това и на пресищане. Настъпва затишие пред буря, буквално както в природата. Във въздуха вече се усеща миризма на буря, но все още е подозрително спокойно, хармонично и тихо.

3. Третата фаза се нарича отвращение. Тя е задължителна за всички дългосрочни отношения.

На тази фаза започват скандали, сякаш са ви дали лупа и се концентрирате върху недостатъците, които притежава партньора ви.

Най лесният и най лош изход от това е разводът. Какво лошо? Проблемът е в това, че вие отново влизате в захарно-шоколадова фаза, но с друг партньор. Има хора, които просто се въртят в тези три фази.

Във Ведите тези три фази се считат за ниво на нецивилизования човек, тъй като вие все още не сте навлезли в истински отношения.

4. Следващата фаза, това е търпението.

Скандалите между партньорите продължават, но те не носят такъв фатален характер, както в предишния период, тъй като и двамата знаят, че когато скандалът завърши, отношенията отново ще се възстановят.

Ако ние вложим усилия за развитие на търпение, те ще се възнаградят с развитие на разума.

5. Пета фаза — фаза на дълга или уважение – това е първият стадий на любовта.

До този момент все още не е имало любов. Аз започвам да мисля, че не той ми е длъжен, а че аз съм му длъжна. Концентрирането върху своите задължения ни развива.

6. Шеста фаза – дружба.

Дружбата — това е сериозна подготовка за любов. Фазата е основана на предходните отношения. Партньорите имат нужда да създадат „банка на доверието”. Без взаимно уважение отношенията няма да се развият.

7. Седма фаза – любов.

Изминат е достатъчно сложен и дълъг път. Двойката очаква заслужена награда – истинска любов. Излишно е безпокойството, че тя ще престане или отслабне с течение на времето. Не, тя непрекъснато ще израства и ще става все по-силна.

Смята се, че хората могат да преминат през тези етапи за около 12 години и повече.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама