Любовното писмо, което никога няма да прочетеш


Любовното писмо, което никога няма да прочетеш
Снимка: iStock/Guliver

Мисля, че те обичах истински, но може просто да съм била влюбена в идеята за теб. Това, което беше ти, това, което бях аз, това, което бяхме ние – исках да го задържа завинаги. Още щом те видях за първи път, знаех че те искам. Дъхът ти върху мен, устните ти, ароматът на кожата ти и силните ти ръце. Е, получих ги. Но дали наистина ги имах, или ти получи мен? Знаеш ли, че подозренията, които имах в началото, никога не изчезнаха? Подлагах на съмнение любовта ти, добротата ти и търпението. Струваше ми се нереално да си такъв. Е, оказах се права, нали? Ти не беше такъв.

Сега вече съм сигурна, че не мога да ти дам това, от което се нуждаеш. Но не защото не съм достатъчно добра за теб, а защото съм твърде умна. Ти имаш нужда от момиче с лек характер, което да не забелязва демоните, живеещи в душата ти. Което си затваря очите за вечерите ти "по мъжки", които прерастват в седмици. Което няма против да бъде просто "хубава компания" и да те гледа в очите с обожание и възхищение.

Ако някога успееш да се превърнеш в човека, който можеш и заслужаваш да бъдеш, бих ревнувала от момичето ти. Аз знам, че можеш да бъдеш този прекрасен мъж, но ти трябва време. Това, което видях за миг в душата ти, е това което ме държа толкова време до теб. Но ти се опитваш да го заровиш на дълбоко. Защо? Съжалявам за болките от миналото ти, съжалявам за загубите ти, съжалявам и че не успя да ги превъзмогнеш с мен. И ти пожелавам да намериш човек, с който ще успееш да извървиш този път, макар да не съм сигурна, че го заслужаваш.

А аз… Аз ще намеря моя човек, който ще бъде и твое копие, и твоя противоположност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама