Мъжките страхове от обвързване

  • Мъжките страхове от обвързване
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 17.11.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Повечето мъже се страхуват да не се обвържат прекалено рано и се питат дали това е правилната жена, какво ще се случи след това...

Както знаем, няма мъж, на когото очичките да не шарят. Страхът в тях до някаква степен се подхранва от идеята да бъдат с някого завинаги. Все едно казвате на едно дете "Не прави това", а то разбира се прави обратното.

Има известни причини, които го спират да се обвързва и го плашат от самото начало:

Страх, че започва да се влюбва в доста по-млада от него жена

Веднага в главата му нахлуват много въпроси и притеснения. Заради възрастта той смята, че не е достатъчно зряла и най-вероятно не знае какво иска, а и още й се живее. След една определена възраст, когато мъжът вече решава, че е дошъл и моментът, той започва да търси жена, при която да се прибира и обгрижва.

Дали може да издържа семейство

Притесненията дали има достатъчно добрата работа и дали ще успява да издържа семейство постоянно нахлуват в главата му. Ето тук идва страхът от обвързване и тези въпроси са му малко като оправдание, че все още му е рано.

Зад гърба си има провалена връзка

Току-що се е разделил с предишната си половинка и връзката му е била провал. Колкото и силни да изглеждат мъжете на външен вид, е доказано, че понасят много по-трудно разделите, отколкото жените. Притеснението му при ново обвързване е страх да не се повтори предишната случка.

Ревност

Много мъже са по-предпазливи по отношение на обвързването, тъй като се опасяват, че ще бъдат ревнувани. Най-много ги отблъсква да имат болезнено ревнива приятелка. Това ги задушава и дори мисълта, че новата половинка може да е ревнива ги дърпа назад.

Страх от привързване

Когато излезе на няколко срещи с жена и усети, че между тях има привличане, е много вероятно да се отдръпне. Това е като защитна реакция, провокирана от страха да не се привърже прекалено много.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.