Съжалявам, но безусловната любов е пълна глупост!


Съжалявам, но безусловната любов е пълна глупост!
Снимка: iStock/Guliver

Бруталната истина, която никой не иска да чува, е че няма как да получите абсолютна сигурност в каквото и да е – още по-малко в отношения, засягащи двама човека. Хората създават всевъзможни правила за това как трябва да изглежда „истинската“ любов – онази голямата, изпепеляващата, която руши стени и разбива стереотипи.

За мнозина безусловната любов е начело в списъка на задължителни изисквания за една успешна връзка. Пълна глупост! Не ме разбирайте погрешно. Да вярвате в безграничните възможности на любовта е възхитително и със сигурност няма нищо лошо в това да търсите обич. В крайна сметка, щом предлагате любов, разумно е и да очаквате да бъдете обичани.

Но ако сте една от многото жени, които търсят безусловна любов в романтична връзка, може би трябва да се запитате защо ви е толкова важна. Може би просто търсите човек, с когото сте свободни да бъдете себе си, без да се притеснявате как ще ви приеме. Може би бленувате именно за безусловна любов заради някакво минало преживяване, изневяра или критичен бивш.

Никога нищо не е ваше на 100 процента, щом говорим за чужди мисли, емоции и чувства. Освен това, всеки един човек има недостатъци, а хората се променят постоянно, независимо длаи го осъзнават, или не. Ако всичко, което виждате, са „богоподобните“ качества на партньора ви, сляпо ще пропуснете тези важни промени.

Да обичате някого безгранично ви излага на риск да толерирате неща, които не са във ваш интерес. Прошката обикновено е здрава, мощна, дори освобождаваща сила. Но ако партньорът ви не се държи добре с вас, това означава ли, че трябва да останете във връзката, независимо всичко? В крайна сметка, здравите отношения предполагат комуникация и доверие. Ако не говорите честно, как ще се развие връзката ви?

Да си го кажем направо - ние дори не обичаме себе си безусловно. Обикновено изискваме да постигнем определени очаквания, за да заслужим собствената си любов – да отслабнем, да получим повишение и т.н. Ето защо е изключително трудно да се даде такъв тип любов. Говорете открито с партньора за страховете си и не забравяйте, че абсолютно заслужавате връзка, в която се чувствате обичани. Но истински, а не безусловно!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама