Защо жените, които мислят много, се влюбват най-трудно?


Защо жените, които мислят много, се влюбват най-трудно?
Снимка: iStock/Guliver

Много жени премислят всяка стъпка, която поемат в живота си. Те са губили много и знаят, че ще губят още. Преживели са достатъчно, за да бъдат лековерни оптимисти. Влюбването при тях нито се случва „от пръв поглед”, нито от десети. Ето защо им е толкова трудно да подарят сърцето си на някого.

1. Влюбват се в идеи

Жените, които мислят много, са обсебени от неща, които изглеждат красиви и имат смисъл. Те бързо се влюбват в идеята за някого или в идеята за любовта като цяло, но след това със зъби и нокти се опитват да се преборят с реалността, която не винаги е логична или съгласувана с техните идеали.

2. Те знаят, че любовта не е достатъчна

Разбират идеално, че да обичаш някого не е достатъчно, за да поддържаш връзка и точно в това се корени проблемът. За тях съвместимостта на характерите е толкова важна, колкото и химията. Това ги кара да разглеждат човека до себе си и поведението му „под лупа” с ненужно количество невротизъм.

3. Те интелектуализират своите чувства

Жените, които премислят всичко, изпитват радост от анализирането. Трудно им е да се отдадат на чувства и емоции, без да намерят някакъв дълбок смисъл зад тях. За тях максимата „следвай сърцето си” е напълно абсурдна.

4. Опитват се да запълнят емоционални празнини

Най-мислещите жени често са били ранявани в своето минало. Съвсем логично - тези, които не са преминали през болка и изпитания, обикновено нямат причина да бъдат толкова аналитични или съзерцателни. Страничен ефект от това е, че привличат партньори за възстановяване на стари връзки и запълване на празнини, оставени от други хора.

5. Предпочитат теорията, а не практиката

Тези дами често живеят в паралелна реалност - влюбени са в светове, които съществуват само в съзнанието им. Склонни са да се откажат от нещо истинско, ако то не отговаря напълно на фантазиите им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама