Ако не може да намерите любовта, прочетете това


Ако не може да намерите любовта, прочетете това
Снимка: iStock/Guliver

Хубавите неща се случват само когато се чувстваш добре. Хубавите неща водят след себе си още хубави неща. Този истински разказ ще ви докаже това.

Джейн беше на трийсет и необвързана. Всичките ѝ приятелки имаха гаджета или съпрузи. Джейн също искаше да си има някого. Задаваше си въпроса: "Какво не ми е наред?" Беше обсебена от идеята да си намери мъж. Когато влизаше в супермаркета, качваше се на асансьор или на самолет, винаги се питаше: "Дали той ще е тук?"

Но никога не беше.

Всяка уговорена среща се проваляше. Един от мъжете хвана пневмония и отмени уговорката. Друг напусна страната, тъй като баба му от Италия получила инфаркт. Джейн реши да опита със запознанства по интернет, но не ѝ хареса. Накрая ѝ дойде до гуша и си каза: "Не ми трябва мъж. Ще се захвана с учене. Ще си взема и куче!"

Записа онлайн курс по китайски. Свърза се с някои стари приятелки. Тръгна на театър. Започна да се радва на живота. Взе си кученце.

Сами ще познаете какво стана после. В деня, в който се освободи от фикс идеята за партньор, заваля порой от мъже.

- Привлекателен съсед спаси палето от падане през парапета на стълбите и я изведе на кафе.

- Приятел от гимназията я издири във Фейсбук, въоръжен с обичайното „Тъкмо се разведох, а ти си единствената, която съм обичал“.

- Братът на хазяина ѝ се отби да смени една крушка и остана за закуска.

А тя не търсеше. Дори не полагаше усилия. Не прекара нито минута в някой неугледен бар. Всичко се получаваше от само себе си.

 

От книгата "Как работи животът", Андрю Матюс

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама