Болезнено е да пуснем тези, които обичаме, но понякога това е най-доброто


Болезнено е да пуснем тези, които обичаме, но понякога това е най-доброто
Снимка: iStock/Guliver

„Не можете да загубите това, което не сте имали. Не можете да запазите това, което не ви принадлежи. Не можеш да се задържите за нещо, което отдавна го няма ... "

Те стават за нас целия свят - хората, които обичаме. Изминахме много километри заедно, изживяхме толкова много радостни мигове, разговаряхме стотици часове ... Изглеждаше, че винаги ще бъде така. Ето защо, когато трябва да се сбогувате и да ги пуснете, сърцето ви се свива и душата ви боли.

Но понякога това е най-доброто, което можем да направим. Няма смисъл да се измъчвате един друг, когато всичко свърши. Няма смисъл да заблуждавате себе си и партньора си.

Отдалечете пръстите си, освободете се - ще ви стане по-леко.

Естествено, човек, който доскоро означаваше толкова много за вас, не може да бъде изтрит от живота за няколко минути. Това отнема време и често значително.

Истината е, че няма да го направите за една нощ.

Пускането е изкуство, което идва с опит и години. Това пряко зависи от това колко пъти сте изпитвали разочарование и негодувание. Колко често сте се доверявали и горчиво съжалявали за това. Колко пъти сърцето ви е разбито на милион парчета и безмилостно изоставено.

Това изкуство идва след това, което ни се случва, от което всеки от нас се страхува - когато отвориш и подариш сърцето си на някой, който не го заслужава.

Продължаваме да гребем от време на време. Когато топло и добро сърце бие в гърдите ви - вярвате, че с времето всичко ще се получи. В крайна сметка, ние толкова искаме това, толкова искрено и безкористно обичаме! Затова затваряме очите си за смущаващи обаждания, нека се обиждаме и унижаваме. Излизаме с хиляди обяснения за човека, който просто не ни обича.

Губим ценните си часове, дни, месеци и години от живота си, за да направим някой щастлив. Прощаваме и даваме шанс много пъти... Вместо да се сбогуваме веднъж завинаги.

„Не можете да загубите това, което не сте имали. Не можете да запазите това, което не ви принадлежи. Не можете да се задържите за нещо, което отдавна е изчезнало ... "

Да, наистина боли. Никой не спори. Но тази болка е добра. Тя ще ви отведе до мястото, където ще ви чакат радостта и любовта. Където наистина ще ви обичат и оценят. Тя ще ви превърне в онзи човек, когото трябва да станете. Смел, решителен, силен.

След като болката отшумява, вие сте наясно, че всичко преживяно не е било напразно. Ще разберете, че да давате любовта и нежността си на някого не е напразно, въпреки че той не го е заслужил. В края на краищата именно тези изпитания ви направиха мъдри и упорити.

Получихте един от най-важните уроци в живота си! Сега знаете кои хора да запазите, доколкото е възможно.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама