Бъдете достатъчно силни, за да си тръгнете навреме


Бъдете достатъчно силни, за да си тръгнете навреме
Снимка: iStock

Понякога любовта ви не е достатъчна, за да живеете заедно щастливо до края на дните си. Не можете да спасите една връзка, ако работите върху нея сама.

Запомнете това! Вие сте човек, който знае как да обича и го прави, независимо какво се случва. Очите ви не виждат лошото в другите хора, ръцете ви са склонни да прегръщат и държат близките си възможно най-силно, а сърцето ви е толкова огромно и топло, че може да стопи дори айсберг.

Вие много добре знаете как да обичате, защото винаги сте го правили - правили сте го, не очаквайки нищо в замяна, знаейки твърдо, че истинската любов може и да боли.

Когато влезете във връзка с някого, отваряте сърцето и душата си, пускате този човек до сърцето си и се отдавате на тази любов - понякога толкова много, че това може да доведе до самоунищожение. Защо? Да, защото не всеки, когото можете да обичате, наистина го заслужава.

Ето защо, въпреки искреността на вашата любов, понякога тя носи само скръб и страдание. Дори да обичате някого с цялото си сърце, това не означава, че можете да го промените.

И така понякога влизате във връзка, която не ви носи щастие, а ви разбива сърцето. Обичате хора, които ви предават, нараняват, подценяват и унижават.

ПОНЯКОГА ДАВАМЕ ВСИЧКО НА ГРЕШНИЯ ЧОВЕК

Но точно защото обичате толкова много и безкористно, заслужавате да бъдете обичани в замяна.

И ако сте в отношения с някой, който ви наранява, физически или емоционално, с някой, който не се отнася към вас с любовта и уважението, което заслужавате, и ви приема за даденост ... опитайте се да намерите достатъчно сила и смелост  себе си, за да си тръгнете!

Заслужавате повече. Заслужавате някой истински!

Не бива да бъдете за никого „резервно летище“ или втора възможност. Вие сте човек, както всички останали и имате достойнство. И ако някой постоянно ви тъпче в калта, бъдете достатъчно силни, за да го напуснете.

Връзките никога не са прости и лесни. Те непрекъснато се променят, както с думи и мисли, така и с дела, но в крайна сметка целта им е една и съща - те трябва да изпълват живота на всички хора с радост и щастие, а не да ги отнемат.

И ако нямате късмет ... Е, би било по-добре да пуснете този човек. Да го пуснете и да оставите след себе си всичко, което ви напомня за тази фалшива любов- аромата, докосването, усещането за целувките му и топлината на усмивката му ... Той не заслужава да бъде в живота ви!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама