Да се ​​сбогувате с някого, който ви кара да се чувствате зле, е едно от най-мъдрите неща


Да се ​​сбогувате с някого, който ви кара да се чувствате зле, е едно от най-мъдрите неща
Снимка: iStock/Guliver

Емоционалното здраве е също толкова важно, колкото физическото здраве. Не искате да прекарвате живота си с някой, който постоянно ви удря или ви обижда, нали? Така че защо да търпите хора, които ви удрят на енергийно ниво?

Няма нищо лошо в това да искате да прекъснете отношенията с определени хора или да ограничите тяхното въздействие върху живота ви. Разбира се, това може да не е лесно, но не е невъзможно.

Сексът е водещ в съвременните връзки, не романтиката

Ако някой постоянно ви разстройва, тогава този човек не заслужава нито вашето време, нито вашите усилия. Раздялата с него изобщо не е толкова голяма загуба, колкото той я представя. И не е нужно да обяснявате нищо или да прекарвате време с него, защото по този начин му давате още повече власт над вас.

Вашето емоционално здраве е също толкова важно, колкото физическото здраве. Затова внимателно подбирайте хората в живота си!

Този свят е пълен с негативни хора и как се справяме с тях е много важно. Колкото повече пространство им позволяваме да заемат в живота ни, толкова по-лошо ще бъде за нас.

Една жена ще се бори за мъж, докато не разбере, че може да се справя сама

Признаването на токсичността на една връзка е първата стъпка към подобряване на психичното здраве. Втората стъпка е самата раздяла. Последната стъпка към подобряване на вашето благополучие е да имате положително отношение към вътрешната си психологическа и емоционална травма.

Когато оставите някого (било то ваш приятел, любовник, член на семейството или някой друг), заобикаляйки се с позитивни хора, това се превръща във вашия път към щастлив живот. Не се съмнявайте в решението си да се отървете от отрицателен човек и да поставите благосъстоянието си над чуждото. Отделете време, за да се съгласите със случващото се и след това продължете напред.

Вашите чувства са от значение и хората, които заслужават да бъдат наоколо, никога няма да ги използват срещу вас. Ако някой постоянно ви повтаря, че не сте достатъчно добри или ви кара да се чувствате зле, няма нужда да присъства в живота ви. Бъдете готови да отстоявате себе си.

Да си тръгнеш от някого, с когото не се чувстваш добре, значи, че имаш силата да продължиш да търсиш щастието си

Колкото по-грижовни хора имате около себе си, толкова по-положителен ще бъде светът ви. Изберете свободата, вместо да седите в затворено пространство с токсични личности, които ви тласкат в нея. Токсичните хора никога не оставят място за растеж.

Да се ​​отървете от някого, който винаги е бил лош с вас, е едно от най-мъдрите неща, които можете да направите за себе си. Така вие освобождавате място за растеж и необходими промени в живота си. И не позволявайте на никой да ви каже обратното!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама