Дайте си време


Дайте си време
Снимка: iStock/Guliver

Дайте си време. Отидете вкъщи, дори ако никой не ви чака там. Напуснете голямото парти без прощално питие. Оставете връзките, които не ви трябват, вредните навици, от които се опитвате да се отървете, депресията, лошите хора, човекът, който не ви обича, или човекът, когото не обичате вече.

Дайте си възможност да намерите човек, с когото да се чувствате по-добре, сродна душа, с когото ще се чувствате по-комфортно (или не, има различни видове щастие, както вероятно знаете). Ако не може да се направите взаимно щастливи, отдръпнете се и си дайте шанс да намерите любовта в друг човек или в себе си.

Не бъдете алчни. Не отнемайте възможността на някой друг да бъде щастлив. Всеки живее живота си различно.

Ако не намерите сродната си душа, просто приемете тази връзка като полезно преживяване, благодарете им и си тръгнете. Дайте си време.

Не чакайте, докато нещата се влошат. До момента, когато ще бъдете принудени да решите под напрежение.

Дайте си време, не правете дълбоки следи върху житейския си път. Не се заразявайте с вируса на вината. Чувството не само може да съсипе душата ви, но също така съзнанието и тялото ви. Дайте си време и не разваляйте картината на живота си.

Ценете живота си повече, отколкото останалите го правят. Дайте си време. Ако някой обезценява живота ви или поставя неговия над вашия, напуснете. Тръгнете си, защото сте отговорни за собствената си съдба, а не за нечия друга. Животът е най-ценният подарък, не го жертвайте. Не давайте любовта си на тези, които не могат да видят нейната красота и истинска ценност.

Огледайте се около себе си. Време ли е за промяна? Да оставите всичките гадости зад гърба си? Невероятно трудно е, но е необходимо. Дайте си време, помислете, но не изпускайте шанса да си тръгнете.

Спрете да слушате чуждите съвети и да повтаряте мислите на другите. Погледнете вътре в себе си. Къде е вашата котва? Това е начинът, по който може да промените света. Спрете да го търсите в другите. Същото е с щастието. Ако не може да го намерите в себе си, няма да го откриете в другите.

Оставете натрапчивите илюзии и страхове, но продължете да мечтаете и да опитвате. Никога не спирайте да желаете да постигнете повече. Не се страхувайте от грешки. Те означават, че сте пробвали и това е страхотно. Не се притеснявайте от реакцията на хората. Не може да я предвидите, докато не направите това, което искате, дори да можете, защо се страхувате?

Истината е, че всичко идва с времето си. Дори чудесата. Затова си дайте време и не отлагайте. Ако се бавите, всичко се променя. Грабнете момента.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама