До мъжа, който разби сърцето на приятелката ми


До мъжа, който разби сърцето на приятелката ми
Снимка: iStock/Guliver

Първо искам да ти кажа, че ти си глупак. Сигурна съм, че все още не осъзнаваш в каква степен, но ще го направиш. Може би не тази седмица, този месец или дори тази година, но ти гарантирам, че ще го осъзнаеш. Към този момент обаче тя ще е далеч, далеч от теб.

Разбрах, че не си искал сериозна връзка с нея по една или друга причина. Но не ме боли от факта, че не я искаш, а от начина, по който си тръгна от нея. Остави я объркана и наранена. Умът ми не побира как може да причиниш такова нещо на човек, от който си получил само обич и подкрепа.

Няма да се опитвам да гадая, нито да анализирам поведението ти. Това, което знам със сигурност, е какво пропускаш. Изпускаш една огнена жена, която е блестяща във всеки аспект от живота си и ще продължи да е такава до последния си дъх. Тази жена е умна, с огнена душа и постоянно доказва, че може да оцелее, независимо какво й хвърля животът.

И макар да си е сложила каменната маска и да се прави, че не си й разбил сърцето, аз мога да видя през нея. И въпреки че в момента се чувства съкрушена, знам че това няма да продължи дълго. Не това е причината да ти пиша, не се притеснявай за нея. Тя е боец и ще заблести много по-силно от преди. Но искам да знаеш добре какво губиш...

Защото един ден ще ти липсва жената, която носи радост и светлина на хората около нея. Ще ти липсва жената, която би те подкрепила, независимо през какво преминаваш. Ще ти липсва жената, която ще влезе в битка, за да ти пази гърба, без дори да задава въпроси за какво е битката. Ще ти липсва жената, която е толкова красива отвътре, колкото и отвън. Ще ти лиспва тази открита и отдадена любов, която дава, въпреки че сърцето й е било разбивано много пъти от такива като теб.

Искам да знаеш, че един ден ще се появи човек, който да оцени всички тези черти, а и другите, които притежава. Но ти, глупако, ще наблюдаваш отдалеч как някой се отнася с нея по начина, по който ти си отказал. А аз ще се усмихвам тихо отстрани, докато душата ми пее за най-добрата ми приятелка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама