До всички необвързани жени: Никога не се отказвайте от любовта!


До всички необвързани жени: Никога не се отказвайте от любовта!
Снимка: Istock

В съвременния свят любовта се е превърнала в рекламна брошура на чувства, лишена от душа.

Вижте още: Колко е средната продължителност на брака в различните държави

"Любовта" ни задушава отвсякъде - влизате в Instagram, а там започват да ви заливат снимки на привидно щастливи двойки, чиято истинска история е добре скрита зад лайкове и екзалтирани коментари.

"Любовта" се превръща в назидание - Как може да си минала 30 години и да си сама? Сякаш тези, които не са оцелени от стрелите на Купидон до края на 20-те си години, са жигосани повече никога да не я срещнат.

"Любовта" ни дебне от телевизора - всяка реклама независимо дали става въпрос за отлични кредитни условия в банката или за промоция в голям хранителен магазин задължително е с млада влюбена двойка или улегнало семейство. Сякаш необвързаните хора не пазаруват храна или не теглят жилищни кредити.

Вижте още: 5 признка, че трябва да си вземете почивка от срещите с мъже

Всичко това подсъзнателно действа на необвързаните жени, които имат усещането, че това е последната им обиколка в състезанието и трябва да "хванат" мъж, независимо дали са влюбени или не, независимо дали този мъж отговаря на критериите им или не. О, да, жените след 30 нямат право и на критерии, защото гонят последния влак...!

Момичета, никога не жертвайте сърцето, чувствата си и разбиранията си за живота в името на това да задоволите обществения глад!

Това е вашият живот и вие имате право да изживеете приказката си в любовта, за която винаги сте мечтали. А в нея никога не е пишело на колко години е "подходящо" да срещнеш любовта.

Някои жени мечтаят за деца и къща със сладка ограда. Други искат партньор, който е амбициозен като тях, за да могат да постигнат целите си заедно. Някои дами дори имат списък с всички качества, които искат в партньора си, като лоялност, комуникация, доверие и добро чувство за хумор.

Но на колкото повече срещи отиваме, толкова повече разбираме, че наистина е трудно да намерим това, което търсим. И така, някои жени правят онова, което преди им се струваше немислимо: понижават стандартите си.

Да се задоволяваш с по-малко, отколкото заслужаваш, не е начинът да намериш любовта.

Да, да си необвързан понякога е доста самотно, когато привидно всички около теб са в щастливи, любящи връзки. Но това, че не сте намерили „единствения“, не означава, че трябва да правите компромис с най-важните аспекти на връзката за вас.

Ако искате някой, който ще танцува диво с вас, докато приготвяте вечерята, това е, което трябва да имате! Ако искате някой, с когото да говорите с часове за филми и музика, вие го заслужавате и просто дайте време на живота да ви го даде.

И не забравяйте - най-важната ни връзка е със самите нас, ако залъгвате сърцето си с посредствени отношения, един ден то няма да ви го прости!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама