Дължим ли нещо на бившия?


Дължим ли нещо на бившия?
Снимка: iStock/Guliver

Преминаването от една връзка в друга е сериозен етап в живота на всеки. Няма как да излезем от дълги отношения, така сякаш никога нищо не е било. При раздяла има много зараждащи се въпроси. Този край е едно ново начало, което поставяме – най-вече за себе си. Едно добро решение, което ни дава право да се запазим чисти емоционално и да разгърнем душата си за нова любов.

А нова любов винаги идва! Понякога по-бързо, понякога по-бавно, но винаги по-истинска и емоционална.

Отношенията с бившия винаги са под въпрос и пораждат различни поводи за размисъл и най-вече ще останем ли приятели, как ще си общуваме сега, ще ми липсва ли…

Редно за нас самите e да запазим самообладание независимо дали ние сме пожелали тази раздяла или е било изненадващо за нас. Емоциите в тези ситуации винаги ще взимат връх над разума.

По-добре да не предприемаме резки мерки. Винаги обаче можем да изхвърлим всички спомени от тази връзка, за да пречистим пространството за новите, а и най-вече да не се връщаме там, където сме били или ни боли.

Дължим на себе си да не гледаме всеки ден профилите му във Facebook и Instagram, а да продължим напред.

Дължим на себе си да бъдем уверени, че най-доброто за нас предстои и тази връзка е била опит и урок.

Дължим на него – уважение, че ни е помогнал в мисията ни любов.

Той е имал конкретна задача в живота ни, която е била важна за нас. Можем да се уважаваме взаимно - това е много важно. Не трябва да забравяме, че сме имали и хубави моменти.

Не е необходимо да се виждаме или да си честитим всички празници, но е необходимо да покажем един на друг, че сме продължили напред. Ако запазим добрите чувства в сърцето, ще бъдем по-щастливи и по-готови за новото пред нас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама