Ето какви мъже предпочитат жените


Ето какви мъже предпочитат жените
Снимка: iStock/Guliver

Жените предпочитат мъже, които са алтруисти, а не красиви на външност, показват изследвания, за които пише британският вестник "Индипендънт“.

За да установят това, учените показали на жени снимки на различни мъже. Те съпровождали показването на снимки с описание как мъжете ще се държат в различни ситуации (безкористно или не) – например ще купят ли сандвич на бездомник и ще помогнат ли на давещо се дете.

Резултатите показаха, че жените предпочитат мъжете, които са състрадателни, особено когато става дума за дългосрочни отношения. Това предпочитание надделява пред чисто физическата привлекателност. Естествено, че най-желан ще бъде онзи, който е едновременно и привлекателен, и алтруист.

Любопитното е, че при краткосрочните отношения жените предпочитат повече външната красота пред човеколюбието, но разликата не е никак голяма.

"Тези данни представляват съществен принос в нашето разбиране за ролята на алтруистичното поведение при избора на партньор... Като цяло получените резултати дават допълнителна подкрепа на хипотезата, че алтруизмът се превръща в най-важния признак при избора на партньор, особено за дългосрочните отношения“, каза се в статия, публикувана в специализираното издание Evolutionary Psychology, на която се позовава вестникът.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама