Губим интерес към онези, които ни приемат за даденост, защото знаем, че заслужаваме нещо по-добро


Губим интерес към онези, които ни приемат за даденост, защото знаем, че заслужаваме нещо по-добро
Снимка: iStock

Губим интерес към онези, които не ни харесват и ценят. Истината е, че рано или късно това се случва. С всеки от нас. Губим интерес към онези, които ни приемат за даденост. Те са като зимата или лятото: „Идват в живота ни, но рано или късно те ще си тръгнат.“

Губим интерес към онези, които не ни ценят за това, което всъщност сме. Поради това се чувстваме маловажни и незначителни. Сякаш сме много лесни за замяна. Ето затова един ден просто си тръгваме от тях.

Губим интерес към тези, които не са честни с нас. Не веднага. Защото ние не забелязваме веднага истинското им лице, защото те ни омайват с красиви думи. Но идва деня, в който разбираме всичко и тогава им обръщаме гръб. На тези, които никога не казват нищо право в очите. На тези, които обещават много, но не изпълняват. На тези, които ни критикуват за всяка грешка.

Губим интерес към тези, които не се интересуват искрено от нас. Към тези, които не обръщат внимание на нашите чувства, нужди, желания и проблеми. Те ги считат за „капризи“ и „измислици“. Губим интерес към тези, които са напълно безразлични към това, от което се нуждаем най-много. Към тези, които се интересуват само от себе си.

Губим интерес към онези, които ни карат да се чувстваме сякаш не заслужаваме внимание, нито щастие. Към тези, които се сещат за нас само когато имат нужда от помощ. Към тези, които не оценяват какво правим за тях. Към тези, за които сме на последното място в списъка им с приоритети.

Губим интерес към тези, които не ни уважават. Към тези, за които нашето достойнство е празна фраза. Към тези, за които състраданието е прекомерно настроение. Към тези, които без да се замислят използват нашата доброта. А самите те - те се смеят зад гърба ни, защото виждат нашата наивност и доверие. Губим интерес към тези, които вярват, че са по-добри от нас. Те обичат да мачкат самочувствието на хората.

Губим интерес към онези, които не се страхуват да ни загубят. Към тези, които все още не разбират колко сме отдадени и колко дълбоко можем да обичаме.

Губим интерес към онези, които не ни ценят. Защото знаем, че заслужаваме най-доброто. Защото знаем кои сме всъщност.

Защото ние обичаме и уважаваме себе си достатъчно силно и няма да позволим на някой да ни накара да се съмняваме в собствената си стойност и в това дали сме достойни за любовта.

Достойни сме за любов и уважение. И ще продължим да ги търсим. Но не от тези хора, които не ни ценят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама