Хората от живота ви, които ще останат завинаги


Хората от живота ви, които ще останат завинаги
Снимка: iStock

Съдбата ни запознава с различни хора, но остават само най-добрите, най-отдадените и тези, които истински ни обичат. Тези, с които връзката ни е наистина силна и вечна. Тези, които са близо до сърцето - истинските.

Срещаме различни хора в живота. Много от тях ще останат в миналото. Дори да мислите за някой или да ви липсва, това изобщо не означава, че ще останете завинаги заедно. Често дори тези, които обичате, са принудени да ви напуснат, ако отношенията са разрушителни.

Важно е да разберем, че има връзки, които ни пречат да живеем и ограничават свободата ни. И често търсенето на виновник е безполезно. На този етап е важно да поемете отговорност и да не се чувствате като жертва.

Ако сърцето ви каже, че всичко се руши, това трябва да се приеме. Това е абсолютно нормално, защото така се подрежда животът: както нашата среда, така и емоционалният ни свят постоянно се променят.

Не е необходимо да бягате, ако връзката първоначално е такава. В противен случай можете да прекарате целия си живот сами в търсене на вашия идеал. Връзките, ако си заслужават, могат и трябва постоянно да се подхранват, трябва да се роботи върху тях. Можете да ги промените към по-добро, да ги укрепите.

Как да го направите?

- Слушайте да разберете човека, а не бързайте да реагирате и да предадете вашата гледна точка.

- Бъдете благородни и лоялни, не манипулирайте.

- Ако сте обещали нещо - дръжте на думата си.

- Бъдете искрени и отворени.

- Покажете внимание.

- Научете се да прощавате. Освен това проблемите не възникват от въздуха: всички, до известна степен, сме отговорни за тях.

Само по този начин можете да съхраните истинските отношения!

Оценявайте онези, които ви подкрепят - и в радост, и в скръб. Те трябва да останат във вашия живот, дори и да се наложи да работите усилено в името на тази връзка. А за останалите трябва да се примирите, че идват и си отиват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама