Искам да влезеш в моя живот, когато и двамата разберем какво е истинската любов


Искам да влезеш в моя живот, когато и двамата разберем какво е истинската любов
Снимка: iStock/Guliver

Не искам да влезеш в живота ми, когато още не се познаваме и сме все така разбити... Когато все още сме пълни с несигурност и страхове. Когато все още се опитваме да приемем своите слабости, уязвимост и несъвършенство. Когато все още се срамуваме от "тъмния си" спътник в душата.

Не искам любовта да влезе в живота ми, когато все още помним или съжаляваме за минали връзки. Когато "превъртаме" грешките си отново и отново, тъгуваме за неуспехи, загуби и пропуснати възможности.

Не искам да влезеш в живота ми, когато все още не сме определили за себе си какво всъщност искаме повече от всичко друго. За какво мечтаем и какви върхове ще завладеем. Когато все още не сме решили целите си, нямаме визия за бъдещето и просто пасивно плаваме по реката на живота.

Не искам да влезеш в живота ми, когато все още не можем да решим кой път да поемем в живота, по кой път да вървим.

Вместо това...

ДО РАЗБИТИЯ МЪЖ, КОГОТО СЕ ОПИТАХ ДА СПАСЯ

Искам да влезеш в живота ми, когато и двамата сме готови. Когато и двамата ще бъдем себе си. Когато най-накрая сме свободни да оставим миналите си грешки и болката. Когато вече не позволяваме на миналото ни да ни лиши от щастие в настоящето.

Искам да влезеш в живота ми, когато и двамата сме независими. Когато няма да се опитваме да угодим на някого и да търсим одобрение в очите на другите хора. Когато вече няма да се притесняваме от това кой какво е помислил или казал. Когато вече не позволяваме думите или делата на другите да ни нараняват.

Когато и двамата знаем как наистина да се грижим за себе си. Когато се научим да уважаваме чувствата, нуждите и желанията – своите и на човека до нас. Когато осъзнаем, че само ние самите сме отговорни за своето физическо, психическо и емоционално състояние.

Искам да влезеш в живота ми, когато и двамата се научим да зачитаме правата на другите. Когато се научим да се грижим за другите с доброта, състрадание и уважение. Когато започнем да не приемаме другите за даденост. Когато ще приемаме и ценим другите такива, каквито са. С всичките им недостатъци и страхове.

Искам да влезеш в моя живот, когато и двамата разберем какво е истинската любов. Когато знаем как е да обичаме дълбоко, искрено, честно и вярно. Когато и двамата разберем какво означава да сме винаги там за някого.

Когато се научим да правим компромиси и да правим жертви в името на щастието на човека, който ни прави щастливи!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама