Истинската любов не изисква


Истинската любов не изисква
Снимка: iStock/Guliver

Някои любови са изискване.

Двама са стъпили на собствените си ходила и изискват другия да ги вдигне и понесе. През локвата, през нещастието, през самите себе си. Тези любови живеят кратко и обикновено си отиват пак на собствен ход, както са дошли.

Някои любови са привличане без вникване. "Химия" му кажете, случайно щракване. Те са жарки и разтърсващи. Търсят адреналин и тръпка. Тези любови живеят малко по-дълго. Обикновено си тръгват със силна емоция и плам, така, както са дошли.

Някои любови са приятелски. В тях липсва искрата, но съществува споделяне и разбиране. И са красиви, докато не започнеш да усещаш как дупката в гърдите расте. Обикновено си тръгват с разбиране и потупване по рамото, с пожелания за щастие. Може и без целувка.

Сега забравете това. Всичко. Това не са любови. Това са репетиции. За тогава, когато разбереш, че истинската любов има високи очаквания, но не изисква, тя трябва да те пали, но най вече да те топли, да бъде твой приятел, но без да губи себе си. Истинската любов е в грижата. Когато се погледнеш в огледалото и дори не можеш да повярваш как е възможно щастието на половинката ти да е по-важно от твоето собствено. Как болката му те боли повече от болките ти. Как всичко, което искаш, е неговата усмивка, шега или мъмрене.

....

И в този момент поглеждаш настрани, където стои той, гледа се в огледалото и просто си мисли... Същото.

Автор: Ariadna

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама