Истинската любов не винаги е лесна, но си струва


Истинската любов не винаги е лесна, но си струва
Снимка: iStock/Guliver

Любовта е избор. Трябва да изберем да обичаме партньора си такъв, какъвто е.

Чувала съм да казват, че истинската любов е безусловен ангажимент към несъвършен човек. И това е вярно.

Когато един ден всички пеперуди отлетят и сватбеният ви ден се превърне в далечен спомен, ще откриете, че сте се омъжили за някой, който е също толкова несъвършен като вас. А той от своя страна ще научи, че имате проблеми, несигурности, борби, странности - също толкова истински, колкото и неговите.

Тогава ще осъзнаете, че истинската любов не е само прекрасно спонтанно чувство - това е преднамерен избор, план да се обичаме в добро и в лошо, в болест и здраве. Разбира се, вие не избирате към кого ще се чувствате привлечени, но определено избирате в кого да се влюбите.

"Ние се обичаме не като намерим перфектен човек, а като се научим да виждаме перфектно един човек" - Сам Кийн.

Любовта е да изберем заедно да вървим по дългия път.

Нашето общество поставя голям акцент върху чувствата. Казват ни, че винаги трябва да следваме чувствата си и да правим всичко, което ни прави щастливи. Но чувствата са непостоянни и мимолетни.

Истинската любов, от друга страна, е като северната звезда в бурите на живота - тя е постоянна, сигурна и вярна. Всеки път, когато сме изгубени и объркани, можем да намерим сила в любовта, която сме избрали.

Когато баба ми беше на 70 години, тя беше диагностицирана с множествена склероза - дегенеративно заболяване, което нарушава способността на тялото да общува с нервната си система. След няколко години баба бе загубила способността да ходи и беше на инвалидна количка. Дядо ѝ помагаше за всичко - от грижата за къщата и посещенията при лекаря, до това да я къпе и храни.

Говорейки за баба ми, дядо веднъж каза на майка ми: "Боли ме да я виждам така. Знаеш ли, когато се ожених, мислех, че всичко ще бъде перфектно. Никога не съм си представял, че ще трябва да ѝ помагам да сменя катетара си всеки ден. Но го правя и нямам нищо против - защото я обичам".

Любовта е много повече от някакво случайно, прекрасно чувство. И истинската любов не винаги е прекрасна и сладка. Истинската любов ни моли да правим трудни неща - да си прощаваме един друг, да подкрепяме мечтите си, да се утешаваме в моменти на скръб или да се грижим за семейството си. Истинската любов не е лесна - и не е нещо като сватбения ден - но е много по-смислена и прекрасна.

Истинската любов не винаги е лесна. Но си струва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама