Изневярата като най-добрия начин да разрушите живота си


Изневярата като най-добрия начин да разрушите живота си
Снимка: iStock/Guliver

Културата понякога е склонна да идеализира изневярата. За нея се пишат книги, снимат се филми, пеят се песни. Често тя е представена като необикновен и ярък чувствен опит, който би било глупаво да изпуснете, а горчивината от вината само засилвала сладкия вкус на този забранен плод. За страничните ефекти на забранената връзка се опитваме да не мислим много, надявайки се, че всичко ще остане тайна. Блогърът Род Артърс обяснява защо изневярата превръща личния живот в катастрофа.

Според статистиката мъжете изневеряват по-често, отколкото жените. Ето девет начина, по които изневярата срива живота ни.

1. Получавате официален статут на Лъжец. Да изневеряваш коварно не е много приятно, но правейки го вие автоматично се принуждавате да лъжете постоянно. Всичко започва с невинната полуистина „Ще остана в работата до късно“, но бързо се превръща в лавина от последователни лъжи.

2. Всичко тайно става явно. Може би не днес, не утре, но рано или късно за изневярата ви ще разберат всички. Ще ви обсъждат, подробности от връзката ви ще се споменават в разговорите на познатите ви. Не случайно китайска поговорка гласи: „Ако не искате някой да разбере затова – не го правете.“

3. Всички ще са разочаровани. Вашият партньор. Приятелите ви. Колегите. Родителите. Децата ви. Вие самите. Всеобщото разочарование ще ви преследва дълго като лош дъх.

4. Ще загубите авторитета си. Много е трудно да оказвате влияние на останалите, особено на децата си, ако те знаят, че самите вие не сте пример за добродетел. Всяка морална оценка, която правите ще се възприема с насмешка. Това не означава, че трябва да се скриете някъде, но бъдете готови за това, че хората по-малко ще обръщат внимание на думите ви.

5. Ще загубите доверието на вашия партньор и деца. Вие самите ще разрушите самочувствието на човека, на когото някога сте обещали да обичате през целия си живот. Призракът на изневярата ще го преследва във всички нови отношения, които той ще има. Децата ви ще бъдат потресени: отношението им към любовта и брака ще се промени в не добра посока. За децата взаимната любов между родителите е основа за психологическия комфорт и той ще бъде разклатен.

6. Ще се измъчвате от желанието всичко да бъде по старому. Струвало ви се е, че в чуждия двор тревата е по-зелена. На практика това е била оптическа измама. Отблизо тя съвсем не е толкова сочна и зелена. Ще го осъзнаете, когато ви уличат в изневяра и се зададе перспективата за развод. По друг начин ще погледнете на полянката си- колко жалко, че сега е изгоряла и няма как да си направите пикник. Оказва се, че най-добрият начин да се наслаждавате на зелената трева е да поливате често собствения си оазис.

7. Ще гледате на живота с подозрение и ще ви бъде трудно да изградите нови отношения. Най-подозрителните хора са лъжците. Обикновено браковете между бивши любовници не са дълготрайни. Връзката им е започнала с лъжа и те са склонни да се подозират един друг в изневяра по същия сценарий.

8. Условията на живот ще се влошат. Вероятно ще ви се наложи да си търсите ново жилище, да разделите имуществото си, да плащате издръжка или да загубите част от бизнеса си. В най-добрия случай излъганият партньор ще престане да се грижи за вас и да ви помага, както го е правил преди.

9. Рискувате да изпаднете в депресия. Повечето неверни партньори, рано или късно, се разкайват за стореното. Осъзнаването може да не се случи веднага, но поредицата от загуби го убеждава, че няколкото минути или часове удоволствие, не са са стрували загубата на цялото кралство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама