Жените се страхуват да се обвържат, защото...


Жените се страхуват да се обвържат, защото...

... цял живот мечтаят за това! Да, истина е, че колкото повече мечтаеш за нещо, толкова повече те е страх как точно мечтата ти ще стане реалност.

Жените се страхуват, че човекът от техните мечти никога няма да се появи. Страхуват се, че той може би НЕ си ти!

1. Мислят за брак още в началото на всяка връзка

И не защото го искаме, а защото цялата ни същност е устроена така, че да търсим човека, с който ще напишем онази приказка, която завършва с "... и заживяли дълго и щастливо". Цялото това напрежение, което сами стоварваме върху нас, дали ти си човекът, който търсим, ни играе много лоша шега. Чувстваме се притиснати още в началото да преценим дали човекът до нас е човекът ЗА нас, за да знаем дали губим времето си или не...

2. Имат твърде идеалистична представа за любовта

И се страхуваме, че ти няма да я изпълниш така, както на нас ни се иска. Не сме деца и все пак знаем, че представите ни са по-скоро като романт, отколкото реалност, която очакваме. Въпреки това искаме да знаем, че максимално ще се доближиш до това, за което тайничко си мечтаем. Страх ни е да се обвържем с теб, защото можеш да развалиш приказните ни представи... а на нас още не ни се пораства.

3. Знаят какво се случва след като вече заживеете заедно или се ожените

Ежедневие. Домашни задължения. Изчезваща романтика. Реалност. Знаем го и го отлагаме възможно най-дъгло време, защото ни харесва да се чувстваме принцеси и да знаем, че готвенето заедно все още е забавление, а не задължение. Страхуваме се, че тръпката ще отмине толкова бързо, колкото се появила. Страх ни е, че ще се караме много и няма да успеем да си паснем...

... СТРАХ ни е по много и различни причини. За това - разберете ни, дайте ни време и не ни превръщайте в Пепеляшки в мига, в който заживеем под един покрив.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама