"Животът е роман" - история, приличаща на лабиринт


"Животът е роман" - история, приличаща на лабиринт
Снимка: Изток-Запад

На българския пазар излиза "Животът е роман" от Гийом Мюсо. Една сложна, приличаща на лабиринт история, в която всеки път, когато героите решат, че най-накрая са открили вярната посока, се оказват в задънена улица.

Ужасен инцидент се случва с известната писателка Флора Конуей, която живее уединено, настрани от медиите, с тригодишната си дъщеря Кари. Един ден, по време на обичайната им игра на криеница в апартамента им на шестия етаж в Бруклин, момиченцето мистериозно изчезва. Полицията не открива никакви следи и случаят е закрит. След дълги месеци на тревожно очакване и странни съвпадения съкрушената от скръб Флора започва да подозира, че зад цялата тази история стои някой, който е измислил престъплението до най-малките подробности и който я манипулира както кукловод – марионетка. Тя решава да го открие, каквото и да ѝ коства това.

В същото време отвъд океана, в Париж, страдащ от тежък грип и от мъчителна липса на вдъхновение заради сътресенията в личния и семейния си живот, култовият романист Ромен Озорски седи шокиран пред екрана на компютъра си, внезапно осъзнал, че художествената измислица е станала за него по-реална от самия живот. Тогава съдбата му се пресича по странен начин с тази на Флора Конуей.

За автора

Гийом Мюсо е роден на 6 юни 1974 г. в Антиб, Франция. Първият му роман е публикуван през 2001 г., но няма успех.

След тежка автомобилна катастрофа той започва да се интересува от темата за ПБС – преживяванията, близки до смъртта. Резултатът е романът му "И след това..." издаден през 2004 г. Той става международен бестселър и го прави известен. През 2008 г. е екранизиран във филм с участието на Джон Малкович.

Следващите му романи, характерни със свръхестествени елементи, изгаряща любовна страст и интрига, близка до трилъра и съспенса, неизменно са в списъците на бестселърите на Франция. Те са преведени на 35 езика и са издадени в над 18 милионен тираж по света. Успехът му го прави най-четения съвременен автор във Франция.

През 2012 г. е удостоен с наградата Кавалер на Ордена на изкуството и литературата на Франция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама